12. 05. 2021.
Vučić: Umjesto da nam se Amerikanci izvine…

Vučić: Umjesto da nam se Amerikanci izvine…

Vučić: Umjesto da nam se Amerikanci izvine…

Stav Pentagona da Srbi u Libiji nisu stradali u bombardovanju smatraćemo globalnim obračunom velikih sila ukoliko Pentagon ne dostavi dokaze, kaže Vučić.

Vučić je rekao da je moglo da se razgovara o drugim teorijama da smo imali samo rezultate autopsije libijskih stručnjaka, ali da to poslije rezultata obdukcije naših ljekara više nije moguće.

“Kad su odbukciju sproveli naši ljekari, nemamo sumnje kako su ti ljudi nastradali. Kad imate 12 rana na tijelu istovremeno dobijenih, nedvosmisleno od eksplozije, onda oni (Pentagon) moraju da nam pokažu bilo kakav dokaz koji bi nas uvukao u bilo kakvu drugu priču”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara o saopštenju Pentagona.

Na konstataciju novinara da Pentagon tvrdi da bi tijela Jovice Stepića i Slađane Stanković bila u gorem stanju da su stradali u eksploziji, Vučić je odgovorio da ne zna kako Amerikanci znaju u kom su stanju tijela, ali da su njemu izgledala loše i da prije toga nisu imala ni modricu.

“Očigledno da su povrede nastupile jednovremeno, ali, neka daju oni satelitske snimke, neka nam pokažu i daju dokaz za bilo šta”, istakao je Vučić.

“Ovako, mislim da je stav Pentagona da službenici srpske ambasade nisu stradali u bombardovanju objekta Islamske države u Libiji dio globalnog obračuna između velikih sila, u kojem Srbija ne želi da učestvuje”, rekao je Vučić.

On je dodao da se ne mogu u život vratiti ni Stankovićeva, ni Stepić i da su drugačije priče dodatna uvreda kako za njih, tako i za sve građane Srbije.

“I ljepše je bilo dok su rekli – ‘Izvinite, Srbi i porodice Stepić i Stanković’, nego ovo danas”, zaključio je Vučić.

Pentagon je juče osporio tvrdnje da je dvoje otetih službenika Ambasade Srbije u Libiji ubijeno u vazdušnom napadu američkih snaga na objekat Islamske države u toj zemlji.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender