14. 05. 2021.
Crveni krst BL: U martu akcija prodaje bonova za socijalno ugroženje

Crveni krst BL: U martu akcija prodaje bonova za socijalno ugroženje

Crveni krst BL: U martu akcija prodaje bonova za socijalno ugroženje

Banjalučka Gradska organizacija Crvenog krsta organizovaće tokom marta akciju solidarnosti u kojoj će se prodavati bonovi za prikupljanje sredstava za pomoć socijalno najugroženijim porodicama u Banjaluci, najavila je sekretar organizacije Željkica Ilić.

Ilićeva je na konferenciji za novinare rekla da će u okviru akcije od 1. do 31. marta volonteri sa ovlaštenjima i akreditacijama Crvenog krsta prodavati numerisane bonove u apoenima od jedne, pet, 10 i 50 KM.

“Ove godine obuhvatili smo sve osnovne i srednje škole, fakultete, te javni i privatni sektor”, rekla je Ilićeva.

Ona je dodala da je u prošlogodišnjoj akciji prikupljeno 8.500 KM, te da je vrijednost štampanih bonova ove godine 21.500 KM.

Prema njenim riječima, ove godine neće biti povećanja izdvajanja za javnu kuhinju iz gradskog budžeta.

Predsjednik Organizacionog odbora akcije Saša Marković rekao je da je kratkoročni cilj prikupljanje novca za pomoć socijalno ugroženima, a dugoročni podizanje svijesti građana o neophodnosti solidarnosti sa onima kojima je pomoć potrebna.

“Angažovaćemo volontere u mjesnim organizacijama, članove Omladinskog kluba u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, ali ćemo formirati i timove po školama i fakultetima. Naredne sedmice uputićemo i poziv Uniji studenata i Studentskom parlamentu banjalučkog Univerziteta”, rekao je Marković.

On je pozvao građane Banjaluke da zajedno sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta pomognu koliko mogu i izrazio nadu da će akcija postati tradicionalna.

“Mislim da se sistematskim pristupom i količinom bonova možemo približiti ispunjenju cifre od 15.000 do 20.000 KM”, rekao je Marković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender