13. 05. 2021.
Vučić i Dodik: Rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju ne doprinosi saradnji u regionu

Vučić i Dodik: Rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju ne doprinosi saradnji u regionu

Vučić i Dodik: Mir, stabilnost i zajednički projekti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su on i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na današnjem sastanku u Beogradu došli do zajedničkog zaključka da su mir i stabilnost vitalni interes i Srbije i Republike Srpske.

“Razgovarali smo o svim važnim političkim, ekonomskim i drugim temama i došli do zajedničkog zaključka da smo za očuvanje mira i stabilnosti u celom regionu, koji bi značili prosperitet Srbije i Srpske, spremni da učinimo mnogo toga i da u skladu sa tim gledamo u budućnost našeg naroda”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dodikom u Vladi Srbije.

Navodeći da je na sastanku razgovarano i o nekim globalnim okolnostima i odnosu Srbije i Republike Srpske prema različitim vojnim savezima, Vučić je rekao da je predsjedniku Srpske prenio da će Srbija da čuva svoju vojnu neutralnost i da neće da bude član nijednog vojnog saveza, a da je Dodik rekao da će i Srpska takvu istu politiku da vodi na nivou BiH.

“Tako da smo i o tom pitanju postigli punu saglasnost”, rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo da je na sastanku bilo riječi i o zajedničkim ekonomskim projektima, te da radovi na mostu LJubovija-Bratunac dobro napreduju, u skladu sa planiranim rokovima.

On je naveo da je razgovarano i o drugim projektima, o putnoj infrastrukturi, prije svega, o putu Bijeljina-Beograd, odnosno Bijeljina-Sremska Mitrovica i putu Višegrad-Užice.

“Mislim da ćemo na sledećoj zajedničkoj sednici dve vlade doći do konkretnih zaključaka, kako i na koji način da pripremimo projektnu dokumentaciju i da krenemo u radove već 2017. godine”, rekao je Vučić.

On je naveo da je razgovarano i o 75 godina od osnivanja Nezavisne države Hrvatske /NDH/, koja je bila mjesto najvećeg i najtežeg pogroma srpskog naroda u njegovoj istoriji, kao i 75 godina od osnivanja logora Jasenovac.

“Srbija i Republika Srpska će to zajednički obilježavati ne samo u tom jednom danu, gdje ćemo se svi okupiti, već i nizom manifestacija, kako u Beogradu, tako i u Banjaluci, Gradini, i samom Jasenovcu, ako bude dozvoljeno”, rekao je Vučić.

On je naveo da je sa Dodikom danas imao dug i iscrpan razgovor, da mu je zahvalan za saradnju i na tome, što ne samo da poštuje, nego i voli Srbiju.

“Mislim da smo mnogo toga i danas dodatno postigli s ciljem očuvanja mira i stabilnosti i za Srbiju i za Srpsku i za ceo region”, rekao je Vučić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender