13. 05. 2021.
Izvorna SDS: Vitomir Popović predsjednik

Izvorna SDS: Vitomir Popović predsjednik

Izvorna SDS: Vitomir Popović predsjednik

Vitomir Popović izabran je danas za predsjednika Izvorne Srpske demokratske stranke /SDS/, a za njegovog zamjenika narodni poslanik Slavko Dunjić.

Na Izbornoj skupštini Izvorne SDS u Banjaluci izabran je i Glavni odbor, kao i druga stranačka tijela.

Popović je najavio nastavak aktivnosti na formiranju stranačkih odbora, koje traju već osam mjeseci, dodajući da je uvjeren da će odbori biti konstituisani u cijeloj Republici Srpskoj, kao i u nekim dijelovima Federacije BiH.

On je naveo da će Izvorna SDS uskoro usvojiti rezoluciju o svim prenesenim i oduzetim ovlaštenjima Republike Srpske na čijem će vraćanju insistirati, kao i da se vlast na nivou Srpske formira u skladu sa rezultatima popisa iz 2013. godine, a ne po popisu iz 1991. godine.

Popović je rekao da opredjeljenje za formiranjem stranke nastalo zbog pozicije u kojoj se nalazi Republika Srpska, a koju karakterišu sukobi između srpskih partija, koji su doveli do nesporazuma u kojima srpski narod i Srpska nemaju budućnosti.

On je istakao da su ciljna grupa ove stranke mladi, koji su značajno zastupljeni u svim izvršnim organima Izvorne SDS.

Govoreći o obilježavanju 1. marta u Federaciji BiH, Popović je rekao da se tog dana 1992. godine desio događaj, koji je sve u BiH i na ovim prostorima zavio u crno usljed preglasavanja i donošenja odluka mimo srpskog naroda kao konstitutivnog.

On je podsjetio da na nivou BiH nema zakona o praznicima, dodajući da će Izvorna SDS uvijek biti protiv toga da 1. mart bude praznik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender