12. 05. 2021.
7 razlika između dobrog i lošeg odnosa sa partnerom

7 razlika između dobrog i lošeg odnosa sa partnerom

Provjerite kakav ste par, dramatičan ili društveno angažovan…

Univerzitet u Ilinojsu je sproveo istraživanje na 376 parova, koji su vodili evidenciju o svojoj predanosti jedno drugom tokom 9 mjeseci veze. Na kraju istraživanja naučnici su zaključili da postoje 4 tipa veza i da svaki par pripada jednoj od sledećih:

Dramatični parovi

Dramatični parovi često upadaju u konfliktne situacije. Oni uglavnom donose odluke kada su razorazni ili negativni. Često optužuju drugu stranu za nevjeru ili traže greške kod druge osobe i na taj način povećajau dramatičnost. Rijetke su situacije kada ovakvi parovi uspjevaju da ostvare dublju vezu.

Parovi koji se stalno svađaju

Ova vrsta parova stalno zapadaju u nesuglasice. Stalno balansiraju između konflikata i strasti. Dok ih svađe razdvajaju, strats ih povezuje i tako sve u krug dok jedan od partnera ne riješi da stavi tačku. Ovakva vrsta ljubavi nije dugotrajno održiva.

Društveno angažovani parovi

Socijalni ili društveno angažovani su do određene mjere slični partnerski orjentisanim parovima jer su srećni i zadovoljni svojim odnosom i rijetko kada zapadaju u konfliktne. Ovi parovi dijele društvenu mrežu i oslanjaju se na tu mrežu kako bi donosili odluke o svojoj predanosti jedno drugom.

Partnerski orjentisani parovi

Ovi srećnici su skladni i imaju najveću šansu da ostanu zajedno zauvijek. Oni su uključeni u život onog drugog, pa koriste ono što se događa u njihovoj vezi da bi unaprijedili i produbili svoju povezanost. Jako su oprezni i obazrivi prema svom partneru. Partnerski orijentisani parovi ne koriste često društvene mreže, već se trude da što više vremena provedu zajedno. Kao što ste možda pogodili, ovaj tip veze je najjači i imaju najviše izgleda da kreiraju zajedničku budućnost. Dobra vijest je i ta da vaša veza može napredovati i da iz jednog tipa pređete u drugi.

(N.N.)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender