14. 05. 2021.
Doboj: Vodostaj Bosne raste svakih pola sata za 10 cm

Doboj: Vodostaj Bosne raste svakih pola sata za 10 cm

Umro dobojski humanista, Vlado Petrović Čiča

Vlado Petrović “Čiča”, dokazani humanista u traženju nestalih Srba i veliki borac za istinu i pravdu o stradanju srpskog naroda, preminuo je u Doboju u 57. godini.Isključivom zaslugom Petrovića samo na području Ozrena pronađeno je i identifikovano 281 lice srpske nacionalnosti.

Petrović je rođen u opštini Zavidovići, a preminuo juče u Doboju. Od početka odbrambeno-otadžbinskog rata bio je komandant bataljona Četvrte Ozrenske brigade Vojske Republike Srpske. Na tom mjestu dočekao je kraj rata. NJegov brat Milenko zarobljen je i ubijen na završetku rata.

Petrović je od 1996. godine aktivno radio na traženju nestalih lica na području Posavine, dijela istočne BiH i Ozrena u Komisiji za traženje nestalih, Operativnom timu i Republičkom centru za traženje nestalih iz Republike Srpske.

NJegovim odlaskom proces traženja nestalih Srba biće doveden u pitanje, jer je riječ o čovjeku koji je 20 godina radio na traženju nestalih lica.

Petrović je aktivno učestvovao i u dokazivanju zločina počinjenih nad Srbima, posebno odreda “El mudžahid” i takozvane Armije BiH na Ozrenu, te komandanta takozvane Armije BiH Rasimu Deliću i drugih.

Vlado Petrović biće sahranjen sutra u 14.30 časova na groblju Šušnjari u Doboju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender