15. 05. 2021.
Banja Luka: Uhapšeno 19 vozača jer nisu htjeli da ‘duvaju u balon’

Banja Luka: Uhapšeno 19 vozača jer nisu htjeli da ‘duvaju u balon’

695 pijanih vozača isključeno iz saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su, tokom akcije od 25. do 28. februara, iz saobraćaja isključili 701 vozača, od čega njih 695 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

“Zbog utvrđenog prisustva droga ili psihoaktivnih lijekova isključena su četiri vozača, gdje je kod trojice utvrđeno prisustvo kanabisa, a kod jednog kokain. Dva vozača su isključena iz saobraćaja zbog odbijanja kontrole pomoću odgovarajućih sredstava i aparata”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Od navedenog broja isključenih vozača, zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od jednog grama po kilogramu, 209 vozača ili njih 29,81 odsto, lišeno je slobode zadržavanjem do istrežnjenja ili oporavka, a najduže 12 časova.

“MUP Republike Srpske će i u narednom periodu sprovoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, te apelujemo da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise”, navedeno je u saopštenju.

Banjaluka: Kod 257 vozača utvrđen alkohol u krvi

Od kontrolisanih 610 vozača na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka, kod 257 je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, rečeno je u Centru.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da su pripadnici ovog centra akciju “Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu” sproveli od 25. do 28. februara.

Markanovićeva je istakla da je tokom ovog vremenskog perioda na području CJB Banjaluka kontrolisano 908 učesnika u saobraćaju.

Kod šest vozača je utvrđeno prisustvo alkohola veće od dva promila alkohola u organizmu, a kod jednog vozača utvrđeno je prisustvo droge u organizmu.

Osim toga, sankcionisano je i 208 ostalih prekršaja, a 87 lica je lišeno slobode do istrežnjenja ili oporavka.

“CJB Banjaluka apeluje da učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da koriste bezbjednosni pojas, poštuju propisanu brzinu, da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja zimske opreme”, rekla je Markanovićeva.

Ona je apelovala da vozači u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender