15. 05. 2021.
Narednih dana kiša i snijeg

Narednih dana kiša i snijeg

Mart donosi snijeg i obilne kiše

Nakon sunčanog i prilično toplog februara, naslućivao se kraj zime. Međutim, prognoze za mart, iako donose temperature iznad nule, ne nude puno prostora za optimizam. Prema nagovještajima meteorologa, čeka nas izuzetno kišan mjesec.

Nakon stabilnije i nešto sunčanije srijede, 2. marta, ali i nižih temperatura, od 3. marta ponovo stižu oblaci i period sa puno padavina. Prvi sunčani dani stižu nakon 20. marta, ali će se sve do kraja mjeseca smjenjivati sa kišnim intervalima, kako će započeti i prvi dani aprila Poznati svjetski meteo-sajt accuweather.com, u dugoročnoj prognozi za mjesec mart najavljuje kišu iznad BiH sve do sredine mjeseca, kada se očekuje novi pad temperatura, a kišu će zamijeniti snijeg.

Pahulje će nas pratiti povremeno od 15. do 18. marta, nakon čega ponovo stiže kiša. Prvi sunčani dani stižu nakon 20. marta. Ipak, sve do kraja mjeseca sunčani dani smjenjivaće se sa kišnim intervalima, kako će započeti i prvi dani aprila. Maksimalna temperatura vazduha u unutrašnjosti zemlje uglavnom će se kretati od 10 do 12 stepeni, na jugu nešto toplije, izuzev sredinom marta kada će nas uz snježne padavine u jutarnjim satima dočekivati i minusi. Do kraja marta ne očekuje se temperatura veća od 14 stepeni. Popularni norveški sajt yr.no takođe najavljuje dugi kišni period iznad BiH, ali sa malo više optimizma, predviđajući kratkotrajne sunčane periode između oblaka.

Prvi pretežno sunčani dan najavljuje se za 8. mart, ali ne i naročito topao, sa maksimalnom temperaturom od 12 stepeni Celzijusa. Već tokom noći stiže naoblačenje, a narednog dana kiša i pad temperature.

(N.N.)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender