14. 05. 2021.
Novi festival u Banjaluci: Prvi „Bunker fest“ u Novoj Varoši

Novi festival u Banjaluci: Prvi „Bunker fest“ u Novoj Varoši

Novi festival u Banjaluci: Prvi „Bunker fest“ u Novoj Varoši

Klub kulture ”Bunker” iz Banjaluke organizuje prvi festival “Bunker fest” koji će trajati od 03. do 06. marta 2016. godine i okupiće brojne umjetnike iz Banjaluke, ali i drage goste iz regiona.

Cilj festivala je da mladu i drugu urbanu publiku upozna sa prostorom Kluba kulture “Bunker” koji se nalazi u Novoj Varoši (atomsko sklonište), ali i da je animira da uzme učešće u stvaranju umjetnosti i organizovanju festivala, čime se postiže i edukativni efekat.

“Dugoročni cilj je da svi zajedno radimo na decentralizaciji kulture i da je uselimo da bude redovna i van strogog centra grada i Gospodske ulice. Sa skromnom logistikom koju mi kao mjesna zajednica i udruženje građana imamo, očekujemo da to sve nadoknadimo entuzijazmom, jer nam je plan da festival raste iz godine u godinu.  Nadamo se da će festival da naiđe na izuzetno pozitivan odjek u lokalnoj zajednici i široku publiku, posebno među mladima koji će konačno da dobiju šansu da se u našem prostoru upoznaju sa urbanim kretanjima u književnoj, muzičkoj i likovnoj  umjetnosti, a i da aktivno učestvuju u interaktivnim festivalskim programima u kojima mogu da se sretnu i izmjene iskustva sa umjetnicima koji će da nastupaju”, kažu organizatori.

Bunker fest

Neki od umjetnika čija djela će da se pojave na festivalu su: kompozitor Miroslav Janjanin, di-džej Workaton, mlada slikarka Lana Samardžija, muzičar i satiričar Ernest Bučinski, članovi Banjalučkog Studentskog pozorišta i dr.

Podršku nastanku festivala pružili su brojni umjetnici iz Banjaluke i regiona, a svakako ona najvažnija je stigla od glumca Branislava Lečića,  koji je u avgustu prošle godine i posjetio prostor u Novoj Varoši, kada je i nastala ideja o organizaciji multimedijalnog festivala – BUNKER FESTU.

Festival je takmičarskog karaktera i biće dodijeljeno pet stručnih i dvije specijalne nagrade.

PROGRAM FESTIVALA:

 Četvrtak, 03. mart 2016. godine

20.45 SVEČANO OTVARANJE.

21.00 Predstava “POTOP”.

Petak, 04. mart 2016. godine

20.00 OTVARANJE IZLOŽBE “REALIZAM-MODERNIZAM”.

21.00 VEČE HUMORA I SATIRE.

Subota, 05. mart 2016. godine

22.00 MARATON DI-DŽEJEVA.

Nedjelja, 06. mart 2016. godine

20.45 SVEČANO ZATVARANJE I DODJELA PRIZNANJA.

21.00 PARTY. 

Moto festivala: Gledajte nas i budite dio kulturne Banje Luke!

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender