13. 05. 2021.
Iz Hitne pomoći Njegoš Tomić ponovo u park

Iz Hitne pomoći Njegoš Tomić ponovo u park

Od danas šestoro ljudi protestuje u banjalučkom parku

U banjalučkom Parku Mladen Stojanović od danas je novi štrajkač. Riječ je o Miroslavu Gnjatoviću iz Banjaluke,sinu poginulog borca koji traži bilo kakav posao. Miroslav, inače 33-godišnjak, po zanimanju je mesar.

Kako kaže, posao traži godinama, preživljava radeći na dnevnicu, a stalni posao nikako nije dobio.

U parku od ranije štrajkuje petoro ljudi. Njegoš Tomić iz Višegrada  14 dana štrajkuje glađu tražeći da mu se kao članu porodice poginulog borca Vojske Republike Srpske obezbijedi zaposlenje.

Njemu se prva pridružila Danijela Sedlar, koja traži posao i stambeno zbrinjavanje porodice. Uz Danijelu je stao i njen brat. U banjalučkom parku, pod šatorom su i još dvije žene iz Prnjavora, koje zahtijevaju izvršenje sudske presude kojoj se nalaže isplata zaostalih primanja iz firme u kojoj su radile.

Tako sada šator dijeli njih šestoro i najavljuju da od svoje borbe neće odustati.

Zbog sve većeg broja štrajkača i nezadovoljstva iz Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca najavljuju mirni protest u Parku Mladen Stojanović koji zakazuju za petak.

Žele, kako su rekli, da se skrene pažnja na probleme djece poginuligh boraca, ali i na probleme većeg broja stavnika Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender