18. 05. 2021.
Otvoren konkurs za 9. Demofest

Otvoren konkurs za 9. Demofest

Otvoren konkurs za 9. Demofest

Banjalučki Demofest, najveći regionalni festival naeafirmisanih bendova, devetu godinu zaredom otvorio je konkurs za sve demo sastave sa bivših jugoslovenskih prostora.

Demofest na taj način ponovo pruža priliku svim neafirmisanim muzičkim grupama da u sklopu takmičarskog programa festivala nastupe na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od izdavačkih kuća registrovanih na teritoriji BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova, koji će imati priliku da na tvrđavi Kastel nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri, a nakon toga, najbolji bendovi će se u finalu boriti za prestižne nagrade Demofesta.

– Iz godine u godinu nam stiže sve veći broj prijava, tako da i ove godine očekujemo odličan odziv na konkurs. Ono što me posebno raduje je činjenica da je kvalitet prijavljenih sastava sve bolji, što dovoljno govori o tome koliko se ozbiljno pristupa pripremama za konkurs festivala – rekla je Brankica Јanković, direktorica Demofesta.

Konkurs za takmičare Demofesta 09 biće otvoren do 15. aprila, a rezultati će biti objavljeni tokom juna, kada će biti saopšten i sastav stručnog žirija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender