18. 05. 2021.

Sjednica NSRS: O konverziji kredita i drugim temama

U Banjaluci će danas biti nastavljena deveta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatrana i informacija o realizaciji zaključaka parlamenta Srpske koji se odnose na rad Suda i Tužilaštva BiH.

Poslanici će razmatrati informaciju o realizaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici Republike Srpske 2014-2019. godina za 2014. godinu.

Na dnevnom redu je informacija o realizaciji Omladinske politike Republike Srpske za period 2010-2015. godina za period od 1. oktobra 2014. do 1. oktobra 2015. godine.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene “Janjske otoke” po skraćenom postupku.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Nakon završetka devete, trebalo bi da počne deseta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske poslaničkim pitanjima i odgovorima “Aktuelni čas”.

Na dnevnom redu desete redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske su Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovima – ponovno odlučivanje na zahtjev predsjednika Republike.

Biće razmatran Prijedlog zakona o oružju i municiji, te Prijedlog zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima po hitnom postupku na prijedlog Kluba poslanika SDS-SRS Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o visini stope zatezne kamate na prijedlog klubova poslanika SDS-SRS Republike Srpske, PDP-a, NDP-a i poslaničke grupe Napredna Srpska.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender