13. 05. 2021.
„Si-En-En“ otkrio da je Dikaprio dobitnik Oskara?

„Si-En-En“ otkrio da je Dikaprio dobitnik Oskara?

Pet stvari koje niste znali u Leonardu Dikapriju

I dok Leonardo DiCaprio slavi svoj prvi zlatni kipić, vrijeme je da vam predstavimo pet stvari koje možda niste znali o holivudskom zavodniku, piše Vogue.

1. Priča kaže kako je Leonardo dobio ime, jer je prvi put “šutnuo” mamu u stomaku kada je gledala sliku Leonarda Da Vincija. No, kada je krenuo u glumačke vode, agent ga je pokušao ubijediti da promijeni ime u Lenny Williams (srednje ime mu je Wilhelm). Ipak, u trinaestoj godini je našao agenta koji ga je prihvatio sa njegovim imenom.

2. Iako ga je film What’s Eating Gilbert Grape proslavio i obezbijedio prvu nominaciju u devetnaestoj godini, Sony ga nije želio u filmu The Quick and the Dead. Glumica Sharon Stone je toliko vjerovala u njega, da je navodno njemu dala dio svoje plate kako bi se osigurala da će glumiti u filmu. “Toliko je dobar, to je strašno. Željela sam da bude u filmu, sama bih ga nosila na set, da sam morala. Srećom, Leo je prizeman mladić i sam je hodao”, kazala je svojevremeno.

3. Iako mnogi i mnoge smatraju da mu je uloga Jacka Dawsona u filmu Titanic, najbolja u životu, Leo je u početku odbio ovaj angažman jer nije bio dovoljno mračan. “Tek kad sam ga ubijedio da je teže držati publiku na kraju svog sjedišta kada izgleda da je zadatak lak, pristao je”, kazao je James Cameron.

4. Uloga Howarda Hughesa u Avijatoru mu je donijela drugu nominaciju, ali mu je probudila opsesivno-kompulsivni poremećaj u kojem je morao ponavljati neke radnje, što ga je izluđivalo. Srećom potrajalo je samo nekoliko mjeseci, no ponekad mu se poremećaj ipak vrati.

5. Posvećen očuvanju okoline, DiCaprio često pomaže akcije, poput spašavanja tigrova u Nepalu te očuvanju okeana… Posjeduje i kompaniju kafe La Colombe, a ove godine je sa Tobijem Maguireom i Adamom Levineom investirao 55 miliona u savršene dušeke Casper. 

(Radiosarajevo.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender