15. 05. 2021.
Trik za štednju para

Trik za štednju para

Trik za štednju para

Izaberite neku važnu cifru, bilo da je godina rođenja ili tekuća i odredite da je to iznos koji želite da uštedite mjesečno.

Zabluda je da morate imati mnogo novca da biste uspjeli da nešto ostavite “sa strane”. Imaju ljudi ista primanja i rashode, pa jedan jedva sastavi kraj sa krajem, dok drugi uspijeva da uštedi. Odgovor leži u različitim karakterima, ali postoji psihološki trik koji od rasipnika može da napravi štedišu.

Za to vam je potreban samo broj, vjerovali ili ne. Izaberite neku važnu cifru, bilo da je godina rođenja ili tekuća i odredite da je to iznos koji želite da uštedite mesečno. Ili, ako vam je lakše da radite na dnevnoj bazi, uzmite manju cifru, na primer datum rođenja ili broj vaših godina. Pa tako, ako imate 40, zadajte sebi cilj da svakoga dana uštedite 40 dinara. Na mjesečnom nivou (30 dana) “zaradićete” 1200 dinara, a godišnje 14.400 dinara.

Možda ta suma ne izgleda impozantno, ali ipak na raspolaganju imate novac koji ćete moći dobro da iskoristite. Objašnjenje ovog trika je jednostavno – iako svi u načelu znamo da štedimo, teško se disciplinujemo, a konkretna brojka nam u tome pomaže. Efikasan trik za one sa najmanjim primanjima je da svakodnevno sa strane ostave 10, 20 dinara. Neće osjetiti štednju, a ipak će značiti za nekoliko mjeseci ili godinu dana.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender