14. 05. 2021.

Usvojena informacija o Sudu i Tužilaštvu BiH

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Informaciju o realizaciji zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, koji se odnose na rad Suda i Tužilaštva BiH.

Usvojena je Odluka o izradi Zoning plana područja posebne namjene “Janjske otoke” u opštini Šipovo, po skraćenom postupku.

Planom je obuhvaćeno područje površine 32,75 hektara na period od 10 godina, navodi se u ovom dokumentu.

U danu za glasanje usvojene su i Informacija o realizaciji strategije za suzbijanje nasilja u porodici Republike Srpske od 2014. do 2019. godine, za 2014. godinu, i o realizaciji Omladinske politike Republike Srpske za period 2010-2015. godina od 1.oktobra 2014. do 1.oktobra 2015.godine.

Predsjednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović okončao je rad devete redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

U 11.30 časova trebalo bi da počne 10. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Na 10. sjednici parlamenta Srpske trebalo bi da bude razmatran prijedlog zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima po hitnom postupku na prijedlog Kluba poslanika SDS-SRS Republike Srpske.

Ovaj prijedlog zakona, kako su najavili, podržaće i poslanici SNSD-a.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovima – ponovno odlučivanje na zahtjev predsjednika Republike i Prijedlog zakona o oružju i municiji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender