16. 04. 2021.
Konte će biti trener Čelzija

Konte će biti trener Čelzija

Konte će biti trener Čelzija

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič je, navodno, potvrdio da će Antonio Conte od naredne sezone biti novi trener kluba sa Stamford Bridgea.

Izjavu ruskog milijardera prenijeli su brojni ugledni inostrani mediji, a italijanski Corriere dello Sport javlja da je postignut dogovor o trogodišnjoj saradnji.

“Potpisao sam Antonija Contea. Hiddink sigurno ide, iako je napravio odličan posao”, navodno je poručio Roman Abramovič. Antonio Conte će prije nego što preuzme Chelsea predvoditi Italiju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, nakon čega se očekuje njegov dolazak na Stamford Bridge i početak trenerske karijere u engleskom fudbalu.

Podsjećamo, Chelsea od dolaska Hiddinka igra daleko bolje nego na početku sezone i mnogi navijači, ali i igrači su priželjkivali njegov ostanak u klubu. Obzirom da je Guus Hiddink na klupi Chelseaja još po dolasku najavljen kao ‘privremeno rješenje’, stvari se neće promijeniti i Holanđanin će na kraju sezone ustupiti svoje mjesto nekom drugom, što će gotovo sigurno biti Conte

(sportsport.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender