15. 05. 2021.
Ulice na Adi dobijaju kanalizaciju

Ulice na Adi dobijaju kanalizaciju

Ulice na Adi dobijaju kanalizaciju

Za izgradnju kanalizacije na području grada u ovoj godini, prema Programu uređenja građevinskog zemljišta, planirano je 350.000 KM.

Za izgradnju oborinske kanalizacije u Ulici Slobodana Jovanovića planirano je ukupno 270.000 KM, za oborinsku kanalizaciju u Ulici Eugena Kumičića 50.000 KM, dok će za završetak kanalizacione mreže u Moravskoj i Prištinskoj ulici biti izdvojeno 30.000 KM.

“Takođe, u ovoj godini planirana je izrada urbanističko-tehničke i izvedbene projektne dokumentacije za kanalizaciju u ulicama Slobodana Jovanovića, Frane Supila, Vida Nježića, Dujke Komljenovića, Lovćenskoj, Prištinskoj, Moravskoj, Subotičkoj, Zmaj Ognjenog Vuka i Podgoričkoj, te za kolektor uz Kočićev potok”, ističe se u ovom programu.

U planu je i izrada projekta glavnog gradskog kolektora od Rebrovačkog mosta do uređaja za prečišćavanje u Delibašinom Selu. Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja ističu da je prošle godine završena realizacija projekta prikupljanja i zbrinjavanja otpadnih voda iz kreditnih sredstava Kfw banke, u sklopu kojeg je izgrađen znatan dio primarnih kolektora za širenje sekundarne mreže.

Ističu da je izgrađeno ukupno 21.698 kilometara kanalizacione mreže i 700 kućnih priključaka. U 2015. takođe su završeni i radovi na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije u Ulici Rade Radića.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender