15. 05. 2021.
Radončiću ponovo određen pritvor

Radončiću ponovo određen pritvor

Radončiću ponovo određen pritvor

Sud BiH ponovo je danas odredio pritvor predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, rečeno je u Službi za odnose sa javnošću Suda.

Pritvor može trajati do dvije godine ili do nove odluke Suda. Odbrana ima pravo na žalbu u roku od tri dana.

Prijedlog za određivanje pritvora Radončiću uputilo je Tužilaštvo BiH nakon što je Krivično vijeće Suda BiH odbilo žalbu i prijedlog Tužilaštva da Radončić bude vraćen u pritvor zbog kršenja ranije određenih mjera zabrane.

Nedugo nakon izlaska Radončića iz pritvora, iz Tužilaštva BiH najavili su žalbu jer je, prema njihovom mišljenju, Radončić prekršio mjere zabrane tako što je davao izjave medijima. Radončiću su bile određene mjere zabrane kao što su napuštanja adrese boravišta, zabrana sastajanja sa svjedocima koji su saslušani, zabrana davanja izjava medijima, kao i sastajanje ili komuniciranje sa drugim licima koja su optužena u predmetu Bakir Dautbašić i drugi.

Zamjenik glavnog tužioca i šef Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH Božo Mihajlović podigao je optužnicu protiv Radončića, Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića koji se terete da su počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender