11. 05. 2021.
Račić sporazumno priznao da je primao mito, osuđen na šest mjeseci zatvora

Račić sporazumno priznao da je primao mito, osuđen na šest mjeseci zatvora

Nakon priznanja da je uzimao mito Duško Račić i dalje načelnik Klinike

Ljekar koji je priznao da je primao mito i učestvovao u falsifikovanju službene isprave pri dodjeli invalidskih penzija i dalje je načelnik Klinike za neurologiju.

Duško Račić je, kako saznaje ATV, danas uredno došao na posao. To što je ugledni ljekar i bivši direktor banjalučkog Univerzitetsko Kliničkog centra priznao krivicu očigledno nikoga nije mnogo zabrinulo.

Aktuelni direktor Univerzitetsko Kliničkog centra RS. Mirko Stanetić tvrdi da će o Račićevom slučaju odlučiti disciplinska komisija. Ali, tek kada zvanično dobiju ono što svi već dobro znaju.

“Kada su u pitanju disciplinske mjere to su opomena, novčana kazna ili prekid radnog odnosa. Naravno mi nismo sud, da utvrđujemo njegovu odgovornost, njegovu poziciju. Ja iskren da budem, žao mi je što učestvujemo u ovome svemu, ali nažalost to se desilo”, kaže Mirko Stanetić za ATV.
Čast i Hipokratovu zakletvu danas nisu branile ni kolege iz Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske. Javna je tajna da korupcija u zdravstvu cvjeta, a nakon što je jedan ljekar priznao da je za lažne penzije uzimao novac, kolege su oprezne.
“Mi ćemo napraviti jedno saopštene za javnost u ponedjeljak. S obzirom da se radi i o kolegi i o ovakvoj situaciji, mi ćemo dati saopštenje za javost, tako da ni ja ovoga puta ne mogu ništa reći”, kaže Miodrag Femić,predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine.

Duško Račić dugogodišnji je član SNSD-a i šef Kluba obornika u banjalučkog Gradskoj skupštini. Od njegovih kriminalnih radnji najveća stranka nije se ogradila, jer se u Gradskom odboru i najvišem rukovostvu te stranke na telefon nisu javljali.

Na telefon se cijeli dan nije javljao ni Duško Račić, pa tako ATV nije saznala šta će izabrati. Kaznu od šest mjeseci zatvora ili 18.000 maraka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender