13. 05. 2021.
Dejvis kup: Srbija u četvrtfinalu igra protiv Velike Britanije

Dejvis kup: Srbija u četvrtfinalu igra protiv Velike Britanije

Dejvis kup: Srbija u četvrtfinalu igra protiv Velike Britanije

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svjetske grupe Dejvis kupa, pošto je u petom odlučujućem meču Viktor Troicki pobijedio Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova u tri seta – 6:2, 6:3, 6:4.

Srbija je poslije drugog dana gubila 2:1, ali je Novak Đoković ranije danas u uzbudljivom meču pobijedio Mihaela Kukuškina poslije preokreta i izjednačio.

Srpski teniseri će od 15. do 17. jula u četvrtfinalu biti domaćini Velikoj Britaniji, koja je u prvom kolu pobijedila Japan sa 3:1.

Pomalo je Troicki dekoncentrisano počeo meč, pošto se već u svom drugom servis gemu suočio sa brejk loptom, ali je ipak “as” udarcem uspio da spasi, te povede sa 2:1.

Kako je meč odmicao, tako je Troicki postajao sigurniji i počeo da preuzima inicijativu, pa je već u šestom gemu došao do brejka, a onda je i u osmom napravio novi, te je tako poveo sa 1:0 u setovima.

Veoma kvalitetno je Troicki odigrao i u drugom setu. Rivalu nije dozvoljavao da uspostavi ravnotežu. Bio je izuzetno agresivan u svakom poenu, pa je veoma brzo, uz dva brejka, stigao do prednosti od 5:1. Nedovjesov je u šestom gemu uspio da oduzme servis 23. teniseru svijeta, a potom uz dosta problema smanji na 5:3, međutim, to je bilo sve što je uspio da uradi, jer je Troicki lako dobio svoj servis gem i poveo sa 2:0 u setovima.

U istom ritmu je Troicki nastavio meč. Na početku trećeg seta je došao do brejka, koji Kazahstanac nije uspio da uzvrati do kraja, pa je tako Srbija došla do trećeg boda i plasmana u četvrtfinale.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender