15. 05. 2021.
Brod: Sletio vozilom, pa krivicu svalio na razbojnike

Brod: Sletio vozilom, pa krivicu svalio na razbojnike

Brod: Sletio vozilom, pa krivicu svalio na razbojnike

S.P. osumnjičen je za lažno prijavljivanje krivičnog djela pošto je policiji prijavio da je sletio sa puta audijem A8, i to nakon što ga razbojnik natjerao da upali to vozilo i krene prema Brodu. Slučaj je rasvjetljen nakon što je Policijskoj stanici Brod juče oko osam sati prijavljeno da se na lokalnom putu u mjestu Gornje Kolibe dogodila saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

“Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je putničko vozilo marke ‘audi A8’ sletjelo sa kolovoza, te da je vozač S.P. nepovrijeđen. U razgovoru sa vozačem na okolnosti događanja saobraćajne nezgode,  S.P. je izjavio da se dan ranije istim vozilom, iz Švajcarske dovezao sa prijateljicom i da su se smjestili u kuću njenih roditelja u mjestu Grk, opština Brod”, potvrđeno je “Nezavisnim” iz policije.

S.P. je policiji još izjavio da je u toku noći maskirano lice pokucalo na vrata kuće u kojoj su bili smješteni, a kada je otvorio, to nepoznato lice mu je, kako je rekao, uz prijetnju pištoljem naredilo da upali vozilo i krene prema Brodu, što je S.P. i učinio.

“Prema njegovoj izjavi, iza vozila kojim je upravljao kretalo se vozilo sa tri nepoznata lica, kada je on u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom sa kojim je sletio sa puta”, navedeno je u policijskom saopštenju.

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela razbojništva utvrđeno je da je S.P. lažno prijavo krivično djelo, odnosno da je bez dozvole prijateljice upalio vozilo njene sestre, te da je usljed neprilagođene brzine vozilom sletio sa puta.

“Zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH S.P je izdat prekršajni nalog. Po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Lažno prijavljivanje krivičnog djela'”, navodi se u pocijskom saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender