15. 05. 2021.
Javni gradski prevoz: Nije prodata nijedna godišnja karta

Javni gradski prevoz: Nije prodata nijedna godišnja karta

Javni gradski prevoz: Nije prodata nijedna godišnja karta

Iz preduzeća “Autoprevoz” kažu da, iako grad u svom cjenovniku nije propisao obaveznu godišnju kartu za prevoz, oni su formirali cijenu godišnje karte, čija vrijednost iznosi deset mjesečnih, međutim lani nisu prodali nijednu.

Mnogi putnici govore da nisu upoznati s postojanjem godišnje karte za prevoz, a i navode da odjednom nemaju toliko novca da izdvoje iako je njena kupovina povoljnija nego što svaki mjesec plaćaju mjesečnu.

“Za našu grupu linija postoji godišnja karta, a ako putnici koristite prevoz svih 12 mjeseci, godišnja karta je i više nego povoljna”, kazao je Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”.

Korisnici javnog gradskog prevoza pretežno kupuju mjesečne karte, a, kako navode prevoznici, veliki broj građana nije upoznat da postoji i jedinstvena mjesečna karta.

Cijena jedinstvene mjesečne karte na gradskim linijama, a prema cjenovniku koji se primjenjuje od 1. februara ove godine, za radnike iznosi 51,10 KM, studente i đake 35,90 KM i penzionere 17,40 KM. Prema ugovoru koji su svi prevoznici potpisali sa gradom, obavezni su prodavati jedinstvenu mjesečnu kartu koja važi za sve grupne linije po zonama.

Iz Gradske uprave su saopštili kako postoji devet lokacija na kojima građani mogu kupiti karte za gradski i prigradski prevoz.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender