15. 05. 2021.
DVIJE MUHE JEDNIM UDARCEM: Najbolje poze u seksu da uživate, ali i smršate

DVIJE MUHE JEDNIM UDARCEM: Najbolje poze u seksu da uživate, ali i smršate

DVIJE MUHE JEDNIM UDARCEM: Najbolje poze u seksu da uživate, ali i smršate

Da je seks dobar za naše zdravlje, to već i vrapci na grani znaju. Uz to što ljubavne aktivnosti pomažu u snižavanju povišenog pritiska, pospješuju imunitet i štite krvne sudove od bolesti, seks može predstavljati sjajan oblik vježbanja! Baš kao što se znojite u teretani, možete se znojiti i isklesati svoje mišiće u spavaćoj sobi!

Naravno, broj potrošenih kalorija zavisi od težine partnera, trajanju seksa i položajima, tj. mišićima i grupama mišića koje se koriste. Ubijte dvije muhe jednim udarcem, isporobajte neke od ovih položaja i praktikujte ih često, piše Ordinacija.hr.

1. Stojećki

Riječ je o klasičnoj stojećoj pozi, idealnoj za seks na brzinu. On stoji uspravno i podigne vas tako da možete omotati svoje noge oko njegovog struka. Za lakše balansiranje možete se osloniti na zid ili ormar. Ova poza je odlična za žene koje vole da im partner ima svu kontrolu, ali ako dame žele razgibati svoje mišiće, mogu se i same odguravati, čvrsto se držeći za ramena svog muškarca. Jedini problem je što on mora imati poprilično snažne ruke…

2. Tačke

Prisjetite se igre koju ste igrali dok ste bili mali i začinite svoj seksualni život ovom zahtjevnom pozom. Neka vas partner rukama drži za struk ili stražnjicu ili čak podigne jednu nogu (ili obje) i pridržava ih na svojim prsima.
Vi se oslonite na dlanove ili podlaktice – uskoro ćete imati tricepse od čelika. Ova poza može biti veoma uzbudljiva za njega jer ne ostavlja ništa mašti i sve otkriva oku, ali istovremeno može biti prilično iscrpljujuća za oboje.

3. Ljuljačka

Posjednite partnera na krevet s ispruženim nogama. Sjedite na njega tako da ste licem okrenuti prema njegovom licu, a zatim se polagano nagnite unazad i oslonite na ruke. Ispružite noge (one mogu biti blago savijene u koljenima ili njima možete svog dragog obgrliti oko struka). Počnite se ljuljati, naprijed-nazad u ritmu.

4. U krilu

Posjednite svog muškarca na rub kreveta ili u naslonjač, s tim da stopala mora postaviti na pod. Sjedite na njega, a svoja stopala postavite na krevet ili naslonjač. Vaš će partner određivati tempo vođenja ljubavi, pridržavajući vas za stražnjicu, a vi držite ravnotežu i pridržavajte se za njegov vrat, ramena, prsa ili trbuh. Upregnite svoje kvadricepse, stražnjicu i trbušne mišiće tako da se sami ‘sudarate’ s partnerom.

5. Most

Lezite na leđa i podignite stražnjicu i kukove u vazduh, kao da želite izvesti vježbu most. Vaš vas partner može prodirati pridržavajući za stražnjicu. Nakon svega nekoliko sekundi itekako ćete osjetiti koji mišići ‘rade’ kao sumanuti!

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender