13. 05. 2021.
Logitech K740 – svijetli u mraku

Logitech K740 – svijetli u mraku

Logitech K740 – svijetli u mraku

Logitech K740 je tastatura niskog profila koja naglasak stavlja na dvije stvari – udobno kucanje i osvjetljenje tipki. Jačinu osvjetljenja tipki je moguće podesiti tipkom u desnom gornjem uglu, a na raspolaganju su tri nivoa, plus potpuno isključenje osvjetljenja.

Što se udobnosti tiče, to je postignuto uz pomoć nekoliko osobina. Integrisani oslonac za dlanove je jedna, a druga je visina tastature od svega 9,3 milimetra. Ipak, najvažnija je PerfectStroke tehnologija koja hod tipke čini jednakim bez obzira na kojem je dijelu pritisnuli. Dodajte još i vrlo ugodan zvuk pritisnute tipke i imate vrlo udobnu tastaturu. Usudili bi se reći da nas je podsjetila na ThinkPad tastature.

I to je zapravo sve ono što se može reći o ovoj tastaturi, jer se radi o maksimalno pojednostavljenom uređaju fokusiranom na svoju osnovnu funkciju. Moguće je instalirati SetPoint softver za podešavanje dodatnih funkcijskih tipki, ali tastatura radi savršeno i bez ovog softvera. Obzirom na cijenu i USB žicu, očekivali smo i USB portove, ali ništa od toga. Ali bar svijetli u mraku, pa možete kucati u mračnoj prostoriji do mile volje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender