18. 05. 2021.
Mužjak rode se vraća svojoj Malenoj već 14 godina

Mužjak rode se vraća svojoj Malenoj već 14 godina

Mužjak rode se vraća svojoj Malenoj već 14 godina

Kad ste poslednji put pročitali lepe i pozitivne vesti koje su vam izmamile osmeh na lice i pod čijim utiskom ste ceo dan bili ispunjeni pozitivnim emocijama i mislima? Priču koja vas je inspirisala na ljubav i prijateljstvo, koja je u vama pokrenula lavinu osećanja?

Mi vam donosimo priču o jednoj iskrenoj i bezuslovnoj ljubavi i prijateljstvu između čoveka i rode koja traje 23 godine i istovremeno priču o jednoj drugoj vrsti ljubavi između Malene i Klepetana koja opstaje uprkos brojnim preprekama već 14 godina.

rode 2

Zaljubljeni mužjak rode Klepetan se već 14 godina vraća svojoj partnerki Malenoj, koja je pre 24 godine ranjena. Zbog neizlečivo slomljenog krila Malena je sprečena da leti na jug i hladne zime provodi u slavonskom naselju gde čeka da zima prođe i da joj se njen dragi vrati sa 14 000 kilometara dugog putovanja iz Južne Afrike.

O ranjenoj Malenoj već dve decenije brine penzioner Stjepan Vokić iz mesta Brodski Varoš u Slavoniji. Stjepan, uprkos svojim godinama, svakodnevno brine da Malenoj bude toplo, hrani je, neguje, čisti i pruža joj ljubav i pažnju kako bi što lakše prebrodila dane do povratka svoje najveće ljubavi Klepetana.

rode 3

Svakog proleća Klepetan se vraća svojoj dragoj koja ga nestrpljivo iščekuje – ništa ne jede, stoji na ivici gnezda, gleda u nebo i čeka da dođe 24. mart, datum na koji se Klepetan već godinama vraća svojoj rodi. Vokić kaže da je prošle godine Klepetan poranio osam dana, a da je jedne godine zakasnio par dana.

Stjepan Vokić i sam učestvuje u zaštiti zaljubljenih roda, koje su ljubavno gnezdo svile na njegovoj kući. Osim što je pecaroš pa ih hrani ribama i žabama, Vokić se više puta i sam peo na krov da popravlja gnezdo Malene i Klepetana. Vokić ljubavnom paru pomaže i oko brige za mladunce.

I ovog proleća se nastavlja dirljiva ljubavna priča– Malena i Stjepan sa nestrpljenjem očekuju Klepetanov povratak sa dugog i opasnog puta.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender