14. 05. 2021.
Šarapova pala na doping testu

Šarapova pala na doping testu

Šarapova pala na doping testu

Ruska teniserka Marija Šarapova obavijestila je večeras navijače da je tokom Australija opena pala na doping testu.

Trenutno sedma teniserka svijeta je sazvala konferenciju na kojoj su svi vjerovali da će objaviti odlazak u penziju, a onda je uslijedio pravi šok! Maša je priznala da je pala na doping testu!

– Tokom duge karijere bila sam otvorena i iskrena za mnoge stvari. Napravila sam veliku grešku. Iznevjerila sam moje navijače. Iznevjerila sam sport kojim se bavim od svoje četvrte godine – rekla je Šarapova.

Ona je otkrila da je 10 godina koristila doping meldonijum dok je on bio legalan. Pravila su se pormijenila i Marija je tokom Australijan opena pala na testu.

– Medikament meldonijum počela sam da koristim dok je još bio na listi dozvoljenih supstanci, a nisam znala da su se pravila promijenila u 2016. godini i da je to postalo nedozvoljeno sredstvo. Snosiću posljedice. Neću da završim karijeru na ovaj način. Iskreno se nadam da će mi biti data druga šansa. Nikoga ne mogu da krivim. Na kraju dana sve što uradite je vaša greška. Ne znam kad bih mogla da se vratim sve zavisi od toga koliko bude trajao proces – dodala je ona i detaljnije razjasnila situaciju.

Šarapova je koristila ovaj vid dopinga kako bi izliječila brojne povrede uključujući i nedostatak magnezijuma, nepravilne EKG rezultate.

Nekadašnja svjetska broj jedan u karijeri je osovjila 35 titula u singlu, od čega pet Gren slem trofeja. Dva puta je osvajala Rolan Garos, a po jednom Vimbldon, Australijan Open i US Openu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender