15. 05. 2021.
Tommy Hilfiger lansirao prvu kolekciju odjeće za djecu s poteškoćama u razvoju

Tommy Hilfiger lansirao prvu kolekciju odjeće za djecu s poteškoćama u razvoju

Tommy Hilfiger lansirao prvu kolekciju odjeće za djecu s poteškoćama u razvoju

Ovo je divna vijest jer roditelji djece s posebnim potrebama poput djece s distrofijom, one koji su preboljeli dječju paralizu ili odrastaju s bilo kojim drugim oblikom fizičke invalidnosti odsada će moći nabavljati odjeću prilagođenu baš njihovim potrebama. Prvi koji je lansirao takvu dječju kolekciju je Tommy Hilfiger, a kako stoji u članku preuzetom s Today.com, cijena neće biti baš nebeska.

Nadamo se da će kompanija Tommy Hilfiger uskoro biti samo još jedna u nizu i da će se i mnogi drugi veliki i mali dizajneri okrenuti dizajniranju odjeće za djecu kojima često treba pomoć u odijevanju baš zato što im odjeća nije prilagođena.
Svjesni smo da se danas rade kolekcije za djecu od skiny do XL modela, da se gleda na svaki detalj kako bi klincima ta odjeća bila fit te kako bi roditelji, naravno, zbog dobrih modela birali baš tog dizajnera, pa je ustvaru i čudno što do sada nije bilo moguće naći i odjeću prilagođenu djeci s malo posebnijim potrebama.
Predvodnici kompanije Tommy Hilfiger na ovom su pionirskom projektu sarađivali s neprofitnom organizacijom Runway of Dreams kojoj je na čelu Mindy Scheider majka sina s mišićnom distrofijom. Kolekcija je napravljena prema njenim instrukcijama, a na prvu se uopšte ne razlikuje od kolekcije namijenjene djeci za proljeće 2016. godine. Ali, razlika je velika – u dugmadima koji nisu obični već su napravljeni od magneta te s dodanim kajševima koji se lakše namještaju od običnih.
Ovo nije neka velika revolucija, ali svakako je veliki pomak u dizajnu odjeće za djecu kojima će ovakve male stvari znatno olakšati njihov samostalniji život. Barem po pitanju samostalnijeg odijevanja.
Kolekciju je zasad moguće pronaći on line, a cijene variraju od 18,5 do 42,5 dolara.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender