15. 05. 2021.
Bugarska ambasada donirala školi u Banjaluci 40.000 KM

Bugarska ambasada donirala školi u Banjaluci 40.000 KM

Bugarska ambasada donirala školi u Banjaluci 40.000 KM

Zvaničan završetak radova na sanaciji bravarije, rasvjete i izložbenih panoa u OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”, poznatoj i kao “Bugarska”, obilježen je danas, a donaciju od 40.000 KM dala je Ambasada Bugarske u BiH.

U znak zahvalnosti učenici su pripremili program za goste u kojem su izveli igre u vezi s istorijom i kulturom Bugarske.

“Izmijenili smo svu bravariju, odnosno ulazna vrata na četiri ulaza u školu, obnovili hodnik prema fiskulturnoj sali, u hodnicima stavili štedljivu LED rasvjetu i napravili 20 panoa. Pored ozvaničenja završetka radova, obilježavamo Dan Republike Bugarske i ovu sedmicu smo posvetili toj zemlji kroz panoe i razna predavanja”, rekao je Dušan Mišljenović, direktor škole.

Angel Angelov, ambasador Bugarske u BiH, kazao je da je ova donacija došla u okviru projekta za pomoć i razvoj, koji je obaveza za zemlje članice EU prema drugim zemljama koje imaju evropsku perspektivu.

“Bugarska je dosljedna u pomoći našoj bratskoj školi. Poznato je da je Bugarska donirala ovu školu poslije velikog zemljotresa”, rekao je Angelov.

Svečanosti je prisustvovala i Radmila Kocić-Ćućić, pomoćnik ministra prosvjete i kulture RS, koja je rekla da je ova donacija značajna, te da će širiti nove veze i saradnju.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender