13. 05. 2021.
”Malo morgen” večeras u Domu omladine

”Malo morgen” večeras u Domu omladine

”Malo morgen” večeras u Domu omladine

Večeras u 20:30 h u Domu Omladine u Banjaluci, igra se predstava ”Malo morgen” u zajedničkoj produkciji entuzijastičnog amaterskog projekta ”Slu teatar” i “Dis teatra” iz Banjaluke.

Ovo će biti šesto izvođenje predstave ”Malo morgen.”

Predstava ”Malo morgen” je (malo) komedija, preciznije žanrovski spada u tragikomediju, a radi se o uobičajenoj priči tako čestoj na našem podneblju, smještenoj “u malu državu BiH” u jedan mali grad u toj državi u kojoj, naizgled mali ljudi, sanjaju velike snove…ali kod nas je sve – malo morgen!!!

– Jedan od razloga zašto publika stojeći i ovacijama vraća nekoliko puta glumce na pozornicu, je činjenica da gledaoci na sceni vide odraz svog života u predstavi koja zasigurno nije nikoga ostavila ravnodušnim – piše u najavi ove predstave.

U nastavku pročitajte malo detaljnije o predstavi:

“Ova tragi-komična predstava, koja se bavi problematikom alkoholizma, nasilja u porodici, žalom za otadžbinom, nacionalnom netrpeljivošću, položajem žene na Balkanu, sveopštom (ne)kulturom i (ne)obrazovanošću koje nas okružuje; rađena je po tekstu Sene Mustajbašić. Adaptaciju potpisuje Milana Domuzin, koja igra i lik Zorice u predstavi, a reditelj je Novica Bogdanović. Uz Milanu, u ovoj predstavi igra i Sanela Kasalović, koja tumači Nadu, Zoričinu majku, a osim nje, tumači i Juru, simpatičnog čovječuljka iz Dalmacije. Na kraju, uz ovaj fantastični tandem dviju glumica; imamo i lik Velije kojeg na do sada, neviđen način, tumači Mirko Komljenović” , riječi su Siniše Tešanovića, dipl. dramaturga.

“Malo Morgen je jedna od najboljih predstava banjalučkog DIS teatra, a koju sam imao priliku da gledam na svečanom zatvaranju “Omladinskog festivala Republike Srpske” u Modriči. Naizgled ljupko i veselo pozorje držalo je pažnju publike 90 minuta. Sve sam ovo prihvatio, slobodno mogu reći, sjetno, jer me sve podsjetilo na one udžbenike srpskog pozorišta u kojima se opisivao teatar koji se bavio i brinuo o glumcima, a najčešće njegovao “narodnu komediju”, kao žanr. Mislim da nije ni potrebno naglašavati da je publika u Modriči prihvatila glumačku igru u ovom komadu više nego srdačno, a ja sam se osjećao veoma ponosno što i lično poznajem ove mlade ljude ne krijući zadovoljstvo što su uptavo oni dio banjalučke pozorišne kulture.”, kaže Aleksandar Pejaković, pozorišni reditelj.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender