15. 01. 2021.
5 trikova uz koje će vaša djeca zavoljeti kupanje

5 trikova uz koje će vaša djeca zavoljeti kupanje

5 trikova uz koje će vaša djeca zavoljeti kupanje

Djeca ponekad mogu biti pravi gnjavatori – jednog dana kupanje im je omiljena aktivnost, već sledećeg plaču i na pomen pranja kose. Uz jednostavne trikove pretvorite svakodnevno kupanje u zabavu…

Ukoliko vaši mališani nisu neki ljubitelji brčakanja u kadi, možda je vrijeme da promjenite nešto u svakodnevnom ritualu kupanja. Postoji mnogo načina koji će pomoći da djetetu da vrijeme provedeno u kadi bude opušteno i zabavno. Predlažemo vam nekoliko:

  1. Kućni ukrasi mogu služiti za zanimaciju

Postoji dosta predmeta koje posjedujete u kući, a zabavilo bi djecu tokom kupanja. Krenite od kuhinje – sigurno imate plastične čaše, stare kašike i činije, ali sagledajte širu sliku. Djeca bi se oduševila žicama za mješanje, teglama, cjediljkama za čaj.

 

  1. Dozvolite da vaš mali umjetnik kreira dok se kupa

Zabranjeno je crtati po zidovima, zar ne? Međutim dozvolite djetetu da voštanim bojama šara po zidovima kade. ”Remek djelo” posle možete sprati vodom, a dobra vjest je to što će djete biti previše zaokupirano da bi primjetilo da mu je sva ta pjena upravo na glavi.

  1. Dodajte u vodu neki primamljiv miris ili boju

Čista i bistra voda jeste najbolja, ali dječici to nije zanimljivo. Uvek koristite kupke i šampone specijalno napravljene za malu djecu i osjetljivu kožu i uvjerite se da u sadržaju ne postoje jake hemikalije. Za uzbudljiviji proces kupanja, možete koristiti tablete koje boje vodu i tim putem prirediti svojim mališanima pravu žurku.

 

  1. Investirajte u nove igračke za kupanje

Svakako da su patkice, sunđeri i brodići standardne igračke vaše bebice, ali one vremenom izgube svoj sjaj i nekako postanu dosadne. Cjena igračaka za kupanje nije visoka, a djeca će biti oduševljena novim drugarima, te će samim tim da sarađuju sa vama čak i tokom pranja kose.

  1. Kupanje je zanimljivije u dvoje

Ukoliko vaši najmlađi imaju brata ili sestru, okupite ih zajedno, kako bi od kupanja napravili pravo malo porodično druženje. Oni će znati kako da zabave jedni druge, te ovo za vas više neće predstavljati problem. Ništa se ne brinite ako je vaše dete jedinac, lutka uvek može dobro da posluži kao zamjena za drugara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender