25. 01. 2021.
Šešelj iz protesta zapalio zastave EU i NATO

Šešelj iz protesta zapalio zastave EU i NATO

Šešelj iz protesta zapalio zastave EU i NATO

Lider SRS Vojislav Šešelj došao je ispred zgrade Specijalnog suda iako je njegovo saslušanje odloženo i u prisustvu pristalica zapalio zastave EU i NATO.

Šešelj je danas trebalo da bude saslušan povodom zahtjeva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca, ali je Viši sud saopštio da se saslušanje otkazuje iz procesnih razloga.

Šešelj je prije toga novinarima rekao da je saslušanje otkazano, kako je obaviješten, jer pretresno vijeće Međunarodnog tribunala nije dostavilo odgovor na zahtjev Srbije povodom određenih procesnih pitanja.

Lider radikala je napomenuo da jedva čeka da se saslušanje ponovo zakaže “da im objasnim iz kojih pravnih razloga ne može da bude izručen Haškom tribunalu”.

On smatra da Srbija, kako je rekao, više nije nezavisna poslije potpisivanja sporazuma sa NATO, i da je zato u znak protesta zapalio zastave EU i NATO.

Primjetno je i pojačano prisustvo policije ispred zgrade suda. Viši sud u Beogradu sinoć je saopštio da je saslušanje Šešelja otkazano iz procesnih razloga i da je on o tome obaviješten u popodnevnim časovima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender