20. 01. 2021.
Snima se film o Vladi Divljanu

Snima se film o Vladi Divljanu

Snima se film o Vladi Divljanu

Svoje učešće u filmu o Vladi Divljanu – “Nebeska tema” potvrdili su Darko Rundek, pijanista i profesor Aleksandar Šandorov, vođa benda “Ljetno kino” Mladen Max Juričić, sastav “Darkwood Dub” i poznati novinar Petar Peca Popović, saopštila je danas producentska kuća “Starhill”.

“Drago mi je i počastvovan sam pozivom da učestvujem u filmu, čija je namjera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Vladi Divljanu”, izjavio je Darko Rundek povodom učešća u filmu.

Šandorov je zajedno sa Divljanom snimio album “Tajni život A. P. Šandorova”, član je grupa Old Stars band i Nevladina organizacija koje su pratile Vladu Divljana i bio je njegov blizak prijatelj.

“Veoma sam ponosan i srećan što ću učestvovati u dokumentarnom filmu o Vladi Divljanu Mladena Matičevića, a takođe u isto vrijeme osjećam i veliku odgovornost jer ću biti dio ostvarenja koje je posvećeno velikanu naše muzike”, rekao je Šandorov.

Sa bendom “Ljetno kino” Divljan je objavio dva izdanja (EP “Četiri godišnja doba” i album “Live@Tvornica Kulture”) i nastupao sa velikm uspjehom širom regiona. “Svi koji nesto radimo u čast Vlade Divljana, činimo to zbog njega ali i zbog nas samih. Pripremajući se za film ‘Nebeska tema’ i za “Koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola u stalnoj sam vezi s Vladom, vrlo slično kao kad smo zajedno svirali, jedina razlika je sto nam mail i viber više ne trebaju”, istakao je Juričić. “Opčinio nas je muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film”, dodao je vođa sastava “Ljetno kino”.

Popović je primijetio da bi “pravednije bilo da je Vlada učestvovao u filmu o njemu, nego što će on uzeti učešća u filmu o Divljanu”. Dejan Vučetić Vuča iz popularnog beogradskog sastava Darkwood Dub kaže da je “Nebeska tema” velika čast za taj bend.

“Vlada je bio heroj naše mladosti, jedan od umjetnika koji su svojim radom uticali na nas da se i sami oprobamo u muzici. Nadam se da smo dorasli zadatku”, dodao je on. Uskoro će biti poznat kompletan spisak učesnika koji će biti dio dugometražnog dokumentarnog filma o životu i radu Vlade Divljana.

Scenarista i reditelj filma “Nebeska tema” Mladen Matičević iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani “Kako postati heroj”, “Run For Life” i film o Arsenu Dediću “Moj zanat”.

O svom novom projektu kaže da će “Nebeska tema” biti “filmska posveta jednom od najvećih heroja njegove mladosti”.

“Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada”, istakao je Matičević. Snimanje filma počinje polovinom aprila, a premijera je planirana za jesen.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender