20. 01. 2021.
Darko Simović spasio sugrađanina od utapanja iz nabujale rijeke

Darko Simović spasio sugrađanina od utapanja iz nabujale rijeke

Darko Simović spasio sugrađanina od utapanja iz nabujale rijeke

Fočak Darko Simović, pripadnik Granične policije BiH spasio je od utapanja sugrađanina Ljubana Vukovića koji je u četvrtak nabujalu rijeku Ćehotinu sletio automobilom u naselju Dragočava, osam kilometara udaljenog od Foče. Članovi Spasilačkog kluba „Wolf“ koji danonoćno bdiju i prate stanje sa vodostajima fočanskih rijeka pritekli su u pomoć i izvukli automobil upisavši u svoj dnevnik još jednu spasilačku akciju.

Darko Simović nije ni slutio da će mu se običan dan pretvoriti u pravu filmsku spasilačku misiju. Vozeći se do imanja u naselju Dragočava na putu se mimoišao sa džipom kojim je upravljao sugrađanin i poznanik Ljuban Vuković. Par sekundi potom u retrovizoru je spazio da je automobil nestao sa ceste i survao se u Ćehotinu. Vremena i razmišljanja nije bilo, odmah je priskočio u pomoć:

-Nisam mogao da vjerujem. Samo što smo se križali na putu, auto je nestalo, stao sam odmah na proširenju, priletio do auta, zagazio sam do pasa u rijeku, otvorio sam mu auto koje se nevjerovatnom brzinom punilo vodom. Iščupao sam ga, a da nisam naišao mislim da bi se čovjek ugušio, jer to su sekunde u pitanju. U petak sam ga obišao, dobro se osjeća, zahvaljuje se, a ja sam učinio samo ono što bi svaki čovjek i pripadnik Granične policije-ispričao je Simović.

Sreća je u jednom danu dva puta „pogledala“ Ljubana. Osim što mu je spaseno najdragocjenije, na mjestu izbjegnute nesreće našli se se pripadnici Spasilačkog kluba „Volf“ koji su brzom, utreniranom akcijom uspjeli i da mu izvuku automobil iz podivljale Ćehotine.

-Mi redovno patroliramo uz Ćehotinu, jer njen vodostaj varira. Toga dana naišli smo usput kraj Dragočave i imali šta da vidimo. Srećom Darko je već spasio život čovjeku, a mi smo odmah u rekrodnom vremenu izvukli automobil da ga voda ne bi odnijela i uspješno smo završili još jednu akciju-ispričao je Nenad Ikonić, predsjednik Spasilačkog kluba „Volf“.

Fočak Ljuban Vuković na kućnom je liječenju. Darko Simović se vratio redovnim obavezama, a fočanski vukovi poručuju da redovno bdiju uz riječne tokove i da je njih 20 sa četiri čamca uvijek spremno da se odazove na sve pozive za pomoć.

(Radiofoca.com/Radmila Đević)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender