20. 01. 2021.
Nestanak struje

Đokić: Ako poskupi, struja će i dalje biti najjeftinija u regionu

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će Srpska, i ako poskupi struja, voditi politiku niskih cijena koje će i ubuduće biti najniže u regionu.Đokić je rekao novinarima u Gacku da je to znak odgovornosti Republike koja brine o svojoj privredi i građanima i želi da resurs koji ima koriste svi, ističući da se mora imati u vidu da je i proizvodnja električne energije trošak koji se mora platiti.

Komentarišući najavljeno poskupljenje struje, Đokić je izrazio uvjerenje da će za ovo pitanje biti razumijevanja i da neće biti demagogije, niti politizovanja, jer to može ugroziti poslovanje sistema.

On je podsjetio da je posljednji tarifni postupak bio 2009. godine, te da je prošle godine bilo razmatrano to pitanje, napominjući da regulator mora da ima sluha za sve što se dešava u Republici.

Đokić kaže da ne zna kolika će biti korekcija cijene, jer regulator još nije zauzeo stav i u fazi su analiziranja troškova koje su im uputila sva proizvodna i distributivna preduzeća.

“Nije pošteno da kilovat struje isto plaća onaj ko ima platu 1.500 KM i više i penzioner. Zbog toga se mora, ako dođe do korekcije cijene struje, naći način kako da se pomogne ljudim sa nižim primanjima”, istakao je Đokić.

On je naglasio da će se isto tako, ukoliko se ne pomogne i Termoelektrani Gacko, ona ugasiti.

“Razvojna politika mora da bude na bazi realnih priznanja troškova koji mogu biti takvi da omoguće da se kroz njih može ući u nove investicione aktivnosti”, rekao je Đokić koji je u Gacku prisustvovao vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Rudnika i termoelektrane Gacko.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender