16. 01. 2021.
Flojd izgubio najvažniju trku: Umro je Dragan Nikolić

Flojd izgubio najvažniju trku: Umro je Dragan Nikolić

Flojd izgubio najvažniju trku: Umro je Dragan Nikolić

Dragan Nikolić je nakon duge i teške bolesti preminuo danas u Beogradu

Glumac je u bolnicu smješten krajem maja, kada su se doktori prvi put borili za njegov život. Krizu je tada prebrodio, ali ovog puta je legendarni Flojd izgubio najvažniju trku.

Dragoslav “Dragan” Nikolić rođen je u Beogradu 20. avgusta 1943. godine. Završio je glumačku Akademiju, a već sa 24 godine ostavio neizbrisiv trag upečatljivo odigranom ulogom besposličara Džimija Barke u jednom od najboljih srpskih filmova do danas, “Kad budem mrtav i beo (1967) Živojina Pavlovića.

Tokom 70-tih i 80-tih godina niže nebrojene uloge u domaćim filmovima, TV serijama, njegova najpoznatija uloga je uloga Prleta u “Otpisanima“, a sve popularniji Gaga postaje čak i voditelj zabavnih emisija na televiziji.

Emisiju “Obraz uz obraz” vodio je sa sa svojom suprugom i glumicom Milenom Dravić.

Nikolića svi pamte, između ostalih, i po ulozi Flojda u “Nacionalnoj klasi” Gorana Markovića. Sjajna uloga Vlaha Alije u epskom filmu “Banović Strahinja” (1981) donela mu je nepodeljene pohvale i vredne nagrade, među kojima i pulsku “Zlatnu arenu“ za najbolju mušku ulogu.

U urbanoj melodrami “Poslednji krug u Monci”, Nikolić je upečatljiv u ulozi beogradskog “žestokog momka” iz nekih ranijih vremena,

Ovo je film koji mu trajno učvršćuje imidž harizmatičnog tipa mangupske naravi koji plijeni snagom karaktera, elegancijom ali i – brkovima.

Gagu Nikolića decenijama su ubrajali u najveće šmekere na našim prostorima, uprkos njegovim godinama.

Bio je u stabilnom braku sa glumicom Milenom Dravić.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender