25. 01. 2021.
Njemačka napravila priručnik za imigrante: Kako da se seksate

Njemačka napravila priručnik za imigrante: Kako da se seksate

Njemačka napravila priručnik za imigrante: Kako da se seksate

“Tokom seksa nije važna samo pravilna tehnika. Važno je i da vodite računa o osjećanjima i željama partnera, da ste bliski, kao i da obezbijedite odgovarajuću atmosferu”, navodi se na onlajn-portalu “zanzu”, na kome izbjeglice u Njemačkoj od februara mogu da se obavijeste o seksualnim pozama, tehnikama, ali i o homoseksualnosti.

“Seks se može upražnjavati samo uz uzajamu saglasnost i ako ste za to osjećate spremnim”, stoji, između ostalog, u onlajn priručniku pod punim nazivom “Zanzu – moje telo u slici i riječi”.

Riječ je o projektu njemačke Savezne centrale za zdravstveno prosvećivanje koji ima za cilj da uputi migrante u tajne seksualnosti i ljubavi. Osim što nude relativno bezazlene formulacije (“Seks je više od polnog odnosa. Sastavni dio seksa su, između ostalog, i ljubljenje, maženje i oralni seks”), autori detaljno opisuju seksualne poze, različite tehnike, korišćenje pojedinačnih dijelova tijela, a da ne bude zabune, tekst je propraćen odgovarajućim crtežima.

Uputstva se mogu pročitati na 13 jezika (između ostalog, na arapskom, turskom i ruskom), a razvrstana su po kategorijama: tijelo, planiranje porodice i trudnoća, infekcije, seksualnost, odnosi i osjećanja, prava i zakoni.

List “Zidojče cajtung” navodi da je ideja potekla iz Belgije.

“Pre svega, izbjeglice koje još ne borave dugo u Njemačkoj ovde imaju mogućnost diskretnog i neposrednog pristupa znanjima iz ove oblasti”, objasnila je Elke Ferner iz njemačkog Ministarstva za porodicu.

Uputstva, međutim, prije svega, ukazuju na to da seksualni odnos treba da bude dobrovoljan čin. “Ne postoje pravila koja definišu šta jeste dobar seks, a šta nije. Predstave o tome se razlikuju od čovjeka do čovjeka”, objašnjava se na portalu. “Razgovarajte o tome dokle želite da idete. Ne morate da radite sve, niti da u svemu uživate.”

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender