28. 01. 2021.
Srbin iz Švedske izmirio dug osnovne škole na Kosovu

Srbin iz Švedske izmirio dug osnovne škole na Kosovu

Srbin iz Švedske izmirio dug osnovne škole na Kosovu

Direktor Osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, Vladimir Milkić, potvrdio je da je Božidar Ivančević (24) iz Švedske uplatio više od 2.000 evra ovoj školi, kako bi se izmirila dugovanja za struju Kosovskoj elektro-energetskoj kompaniji (KEDS).

Milkić je rekao da je danas podigao novac, uplatio račun, nakon čega je škola dobila struju.

Pročitavši vijest o školi u Gračanici, Božidar Ivančević, koji živi i radi u Stokholmu, obratio se sa željom da pomogne.

„Kontakt je uspostavljen, istog dana je na žiro-račun škole uplaćeno 2.035 evra“, kaže direktor škole, Vladimir Milkić i dodaje: „Bio sam zatečen ovom informacijom. Nemam dovoljno riječi kojima bih u ime kolektiva i sve djece izrazio zahvalnost ovom mladom i humanom čovjeku“.

Škola u Gračanici je danas takođe obaviještena da je iz Javnog preduzeća EPS, Termoelektrane Kosovo – Obilić, uplaćeno 50 hiljada dinara, na ime izmirenje duga za struju.

„S obzirom se radi o dinarskoj uplati, ona će narednih dana, preko Narodne Banke Srbije biti uplaćena direktno na račun KEDS, rekao je Milkić.

Školi „Kralj Milutin“ u Gračanici, prije 20 dana isključena je struja zbog neizmirenih računa. Nastava se ovde odvija u tri smjene, a pored osnovne, u zgradi su smještene još i srednja medicinska i građevinsko saobraćajna škola.

„Nastava ni u jednoj školi, ni jednog trenutka nije prekidana, niti su časovi bili skraćeni, a struju smo obezbeđivali pomoću agregata“, kaže direktor škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, Vladimir Milkić.

“Zahvaljujući humanosti Božidara Ivančevića iz Stokholma podmireni su računi za tri mjeseca. Dugovanja za struju su nastala jer školi od novembra mjeseca nisu uplaćivani materijalni troškovi kojima su ranije izmirivani računi za komunalije”, rekao je Milkić.

Direktor škole u Gračanici napominje da će škola u narednom periodu lako da izmiri i pristigle račune za vodu i iznošenje smeća.

(Press)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender