19. 01. 2021.
Naučnici: Treba spavati ”bez gaća”

Naučnici: Treba spavati ”bez gaća”

Naučnici: Treba spavati ”bez gaća”

Koji god da vam je odgovor na to pitanje, stručnjaci vam savetuju da se razgolitite, a evo i zašto.

“Često kažem pacijentima da spavaju bez donjeg veša. Ako je intimna regija stalno prekrivena, naročito materijalom koji ne upija vlažnost, to je savršena podloga za razvijanje bakterija i gljivica”, objasnila je ginekolog Alisa Dvek za “Shape”.

Ovo je česta pojava kod žena koje su u menopauzi, a ako ste neko ko ima problema sa svrabom i iritacijom vagine, Dvek i drugi ginekolozi preporučuju da noću ostavite taj deo tela da “diše”.

Dakle, ženama se definitivno preporučuje da spavaju golišave, a šta je sa muškarcima?

U suštini je slična situacija.

“Fioke zadržavaju toplotu i vlagu unutra, a bakterije su tu najsrećnije. Kako je veš u tim fiokama, neminovno je da sa njim pređu bakterije na genitalije”, istakao je urolog Brajan Stajksner za “MensHealth”.

Ali, za muškarce, “noćna golotinja” ima još jednu prednost – dobra je za proizvodnju sperme.

“Vaš skrotum mora da bude odgovarajuće temperature da bi se povećala proizvodnja sperme. Kada muškarci spavaju u donjem vešu, njihovi testiti mogu postati pretoplo zbog čega opada kvalitet njihove sperme”, objasnio je Stajksner.

U slučaju da ne možete da podnesete pomisao da legnete u krevet bez donjeg veša na sebi, onda se potrudite da to bude pamuk kroz koji koža može da diše ili široke bokserice.

(Mondo.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender