26. 01. 2021.
Toplana Banjaluka

PDP protiv zahtjeva Toplane i poskupljenja struje, mogući i protesti

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Zoran Talić rekao je danas da se PDP protivi zahtjevu banjalučke Toplane da uvede dvotarifni sistem naplate potrošačima u vidu fiksnih i varijabilnih troškova, jer bi to još više osiromašilo građane Banjaluke.

“Ovim, pored isporučene toplotne energije, građanima žele da naplaćuju fiksni trošak, odnosno priključnu snagu koja se ogleda u priključku, te da svim građanima koji su se odjavili sa grijanja naplaćuju vertikalne cijevi koje prolaze kroz njihove stanove”, rekao je Talić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je najavio da će PDP pred Ustavnim sudom Republike Srpske pokrenuti  inicijativu za ocjenu ustavnosti takve odluke, jer takva odluka Skupštine grada Banjaluka koju je nametnula Toplana nije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i Ustavom Srpske.

Iz PDP-a traže i transparentnu upisnu politiku u vrtiće u gradu Banjaluci.

On je rekao da PDP i Savez za promjene neće prihvatiti najavljeno povećanje cijene električne energije u Srpskoj, protiv čega će se boriti svim demokratskim sredstvima, a nije isključena ni mogućnost poziva građana na neposlušnost i ulične proteste.

Talić je zatražio od Regulatorne komisije za energetiku i vladajuće strukture u Srpskoj da saopšte na osnovu kojih parametara žele da povećaju cijenu električne energije.

On je rekao da PDP traži od nadležnih da objave sve one koji su nezakonito trošili električnu energiju, a jačeg su imovinskog stanja, kao i tačne gubitke električne energije u distributivnoj mreži.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender