22. 01. 2021.
“Strašni” radar se seli iz Banjaluke u Doboj

“Strašni” radar se seli iz Banjaluke u Doboj

“Strašni” radar se seli iz Banjaluke u Doboj

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja Centar javne bezbjednosti Doboj provodi regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Tokom akcije, od 14. marta ove godine na putevima koje operativno pokriva CJB Doboj, u dnevnim i noćnim časovima biće korišten i “dual redflex” radar kojim će se, bez zaustavljanja od strane policijskih službenika, vršiti kontrola brzine kretanja motornih vozila, piše dobojski Glas regije.

Tako će se i dobojski vozači upoznati sa “dual redflex” radarom koji, kako smo već naučili, “omogućava da se nezavisno od vremenskih prilika i vidljivosti, na udaljenosti do 500 metara istovremeno detektuje brzina kretanja vozila, saobraćajna traka kojom se vozilo kreće, kao i pozicija snimljenog vozila.”

Ovaj uređaj, takođe, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj u kojem ponavljaju riječi kolega iz Banjaluke, da uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

“Dual redflex” radar je krajem februara već isproban na putevima koje operativno pokriva CJB Doboj, kada je evidentiran je prolazak 12.892 vozila, od čega je evidentirano 2.865 prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine kretanja vozila. Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “dual redflex” radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender