18. 01. 2021.
Udajte se i dobićete posao!

Udajte se i dobićete posao!

Udajte se i dobićete posao!

Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma izjavio je danas da će svakoj djevojci u Jagodini koja je nezaposlena, ako se uda ove godine, biti obezbijeđeno radno mjesto.

“To je još jedna stimulacija i doprinos lokalne samouprave u borbi protiv bele kuga, koja se u Jagodini sprovodi poslednjih deset godina”, rekao je Marković novinarima.

On je rekao da će to sigurno biti realizovano, javio je Tanjug.

“Mi to možemo, pokazali smo to bezbroj puta do sada”, dodao je Marković i istakao da zapošljavanja neće biti, “osim na upražnjena mesta po sili zakona, u državnim i javnim preduzećima čiji je osnivač grad, veću, u novoizgrađenim fabrikama i onima koje će bitu izgrađene do kraja godine u Jagodini”.

On je podsjetio da će dugogodišnje opredjeljenje grada za povećanje nataliteta i borba protiv bijele kuge, biti nastavljeno i ubuduće, podsticanjem sklapanja brakova, rađanja i pomoći trudnicama, smanjenjem cijena dečijeg vrtića.

Za pomoć trudnicama i porodiljama u budžetu za ovu godinu je opredijeljeno 30 miliona dinara /oko 245.000 evra/, a biće isplaćivano mjesečno po 12.000 dinara /oko 100 evra/.

Svakom novorođenom djetetu nazaposlnih roditelja, kod rođenja djeteta biće isplaćeno po 200 evra u protivdinarskoj vrijednosti, dodao je Marković.

Za novorođenčad izdvojeno je u budžetu 20 miliona dinara /oko 163.000/ “i ovo nije od ove godine, da neko kaže zbog izbora, ovo radimo deset poslednjih godina”, dodao je Marković.

Zahvaljujući konkretnom načinu borbe protiv bijele kuge, Jagodina je na posljednjem popisu stanovništva imala 430 porodica više, a od 2011. godine svake godine ima do dva odjeljenja đaka prvaka više, dodao je Marković.

On je podsetio da je 2011. godine, da bi podstakla ženidbu i udaju starijh devojaka i momaka, prije svega onih na selu, Jagodina iz budžeta davala 3.000 evra bračnim parovima, ako je jedan od supružnika bio stariji od 38 godina.

Za takve djevojke i momke iz cijele Srbije, jagodinska vlast je organizovala svačano upoznavanje uz večeru u Jagodini, a zatim i besplatno sedmodnevno druženje na moru u Grčkoj.

“U 2012. godini davali smo za svako novorođeno dete 1.200 evra”, dodao je Marković i istakao da je u cilju pospješivanja rađanja najjeftiniji vrtić u Jagodini u Srbiji, a đaci koji putuju u školu autobusima imaju besplatan prevoz na teritorji opštine, đaci četvrog i osmog razreda osnovne škole besplatno ljetovanje u Crnoj Gori, a maturanti srednjih škola besplatno ljetovanje u Grčkoj.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender