28. 01. 2021.
Bijeljina: Majci i sinu za ubistvo Dragoljuba Vidovića 25 godina zatvora

Bijeljina: Majci i sinu za ubistvo Dragoljuba Vidovića 25 godina zatvora

Bijeljina: Majci i sinu za ubistvo Dragoljuba Vidovića 25 godina zatvora

Rada Todorović (41) iz Bijeljine osuđena je juče u bijeljinskom Okružnom sudu na 17 godina i šest mjeseci zatvora, a njen sin Mladen (24) na sedam godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva Radinog ljubavnika Dragoljuba Vidovića (56).

Rada je osuđena kao izvršilac, a njen sin kao pomagač u ubistvu.

Njihov advokat Slobodan Cvijetić najavio je da će se žaliti na ovu presudu.

Prema presudi Todorovići su Vidovića usmrtili 18. avgusta 2014. godine sa više uboda nožem u svom stanu u bijeljinskoj ulici Cara Uroša.

U presudi se navodi da je zločin isplanirala Rada koja je i namamila Vidovića da dođe kod nje u kuću. Prema tom planu, Todorovićeva je nabavila vozilo kojim će odvesti i sakriti tijelo ljubavnika poslije ubistva. Automobil je pozajmila od poznanika uz obrazloženje da joj je potreban kako bi se s njim odvezla na navodni sastanak sa predsjednikom Socijalističke partije Petrom Đokićem. Nakon što je nabavila “audi”, uz lažan izgovor, pozvala je Vidovića da dođe u njen stan, u koji je on došao kobnog 18. avgusta oko 21 čas. U stanu su bili Rada i njen sin Mladen. Čim je Vidović sjeo na kauč, jedno od njih ubolo ga je nožem, a drugo ga je držalo kako ne bi ustao. Više puta su ga uboli u grudi i leđa, a od tih povreda Vidović je iskrvario i preminuo. Nakon toga su  tijelo iz stana odnijeli u “audi” i odvezli do šljunkare “Bijeljina-put” u Bijeljini i bacili u žbunje i pokrili travom.

Zatim su se vratili i iz stana iznijeli kauč na kojem su ubili Vidovića i bacili ga u kanal Dašnica u Bijeljini u blizini benzinske pumpe “Bobar”. Oprali su zidove kuhinje gdje je počinjeno ubistvo kako bi prikrili tragove zločina.

Tijelo Vidovića pronađeno je tek, sedam dana kasnije,  25. avgusta, nakon što je njegova supruga Milena prijavila njegov nestanak.

Njihovi poznanici su ispričali da su se Vidović i Rada Todorović upoznali prije više od decenije, dok je on radio kao direktor preduzeća “Meso produkt” i da su bili u ljubavnoj vezi.

Motiv

Iako u optužnici nije navođen motiv ovog monstruoznog ubistva, sumnja se je ono počinjeno zbog finansijskih i ljubavnih problema između Rade Todorović  i  Dragoljuba Vidovića. Njihovi poznanici su nakon ubistva pričali da su se posljednjih mjeseci Todorovićeva i Vidović često svađali.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender