25. 01. 2021.
Ruska crkva “u ratu” protiv Čehova i Pepe Praseta

Ruska crkva “u ratu” protiv Čehova i Pepe Praseta

Ruska crkva “u ratu” protiv Čehova i Pepe Praseta

Djeci ne bi trebalo puštati moderne crtane filmove,a neke knjige, među kojima su i djela Antona Pavloviča Čehova, trebalo bi izbaciti iz školske lektire, smatraju u Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Otac Dmitrij Smirnov, rukovodilac patrijaršijske komisije za pitanja porodice i zaštitu materinstva, kaže da bi djeci trebalo prikazivati samo stare crtane filmove, a ne i crtaće novije produkcije, i dodao da ih ni on ne pokazuje svojoj djeci.

– I ja imam djecu i veoma pažljivo biramo filmove koje gledamo, a postoje filmovi koje uopšte ne treba gledati. Takvi su crtani filmovi, osim onih starih – kazao je Smirnov, a prenosi Blic.rs. Smirnov je izjavio i da bi neke knjige trebalo izbaciti iz školske lektire i zamjeniti ih drugim zbog “pravilnog vaspitanja djece”.

– To je veoma veliki segment vaspitanja djece. Roditelji često nemaju vremena, zauzeti su poslom, djecu više ne vaspitava ni ulica, već gedžeti, televizija, internet… – kazao je Smirnov.

Ranije je član patrijaršijske komisije za pitanja porodice i zaštitu materinstva, protojerej Artemiji Vladimirov, predložio da se iz školske lektire izbace knjige “Kavkaz” Ivana Bunjina, “O ljubavi” Antona Čehova i “Grm jorgovana” Aleksandra Kuprina. Pres-sekretar Ruske pravoslavne crkve Vladimir Legojda kazao je da “stavovi jednog sveštenika ne mogu da se smatraju stavom cijele crkve”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender