22. 01. 2021.
Za četiri uboda nožem Drašku Sekuliću 13 godina robije

Za četiri uboda nožem Drašku Sekuliću 13 godina robije

Za četiri uboda nožem Drašku Sekuliću 13 godina robije

Draško Sekulić (41) iz Prijedora osuđen je pravosnažno u Vrhovnom sudu Republike Srpske na 13 godina zatvora zbog ubistva supruge Nataše Sekulić (37), koju je pijan izbo nožem.

Sekretar ovog suda Jelena Despotović je rekla da je presuda izrečena nakon što je vijeće odbilo žalbe odbrane i optužbe kao neosnovane.

– Vijeće je nakon razmatranja žalbi i odbrane i optužbe odlučilo da potvrdi prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda – kazala je Despotovićeva.

Sekulić je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen krajem decembra prošle godine. Prema presudi, zločin se dogodio 24. maja 2015. godine u kući u ulici Srpskih velikana u prijedorskom naselju Gomjenica u kojoj je Nataša kao podstanar živjela s maloljetnim sinom.

Sve se dogodilo tokom svađe u kojoj je Sekulić od Nataše, koja ga je napustila u avgustu 2014. godine, zahtijevao da mu se vrati. Ona ga je napustila zbog višegodišnjeg maltretiranja, ali Draško nije želio da se razvede i uporno ju je nagovarao da se vrati u njihov zajednički dom.

U presudi se navodi da je kobnog dana Draško pijan, sa 1,29 promila alkohola u krvi, došao u Natašin podstanarski stan i među supružnicima je ponovo došlo do žestoke svađe. Tokom sukoba Sekulić je zgrabio kuhinjski nož i četiri puta ubo suprugu u grudi. Od zadobijenih povreda nesrećna žena je preminula na putu do Opšte bolnice u Prijedoru, a suprug je ostao u kući, sačekao policiju i mirno se predao.

U prvoj izjavi istražiocima Draško je ispričao da nije imao namjeru da ubije suprugu. Tvrdio je da je Nataša uzela nož i pokušala da ga ubode, ali da joj ga je on oteo i ubo je više puta.

U obrazloženju prvostepene presude sudija Olga Pantić je navela da je sudsko vijeće prilikom odmjeravanja kazne kao otežavajuće okolnosti cijenilo način izvršenja djela, odnosno to što je Sekulić četiri puta ubo suprugu, kao i činjenicu da je i prije ubistva zlostavljao.

Olakšavajuća okolnost bila je ta što on ranije nije bio osuđivan, kao i korektno vladanje tokom postupka.

Suđenje Sekuliću bilo je zatvoreno za javnost radi zaštite njegovog i Natašinog sina, koji je u vrijeme izvršenja zločina bio maloljetan. Inače, Sekulić je prvo bio optužen za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, ali je tokom suđenja tužilaštvo izmijenilo optužnicu i na teret mu stavilo ubistvo, za šta je i osuđen.

Alkoholičar
Komšije Nataše Sekulić ranije su ispričale da je glavni razlog sukoba između nje i supruga bilo to što se Draško odao alkoholu, zbog čega je liječen na psihijatrijskoj klinici. U braku su bili 19 godina, a prije nego što se odlučila da ostavi supruga, Nataša ga je više puta prijavljivala Centru za socijalni rad u Prijedoru.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender