21. 01. 2021.
Banjaluka:  U nedjelju obilježavanje svjetskog dana oralnog zdravlja – Osmijeh za život!

Banjaluka: U nedjelju obilježavanje svjetskog dana oralnog zdravlja – Osmijeh za život!

Banjaluka: U nedjelju obilježavanje svjetskog dana oralnog zdravlja – Osmijeh za život!

Studenti Stomatologije Medicinskog fakulteta u Banja Luci 20.3.2016. godine na Trgu Krajine obiljezavaju Svjetski dan oralnog zdravlja, pod punim pokroviteljstvom Komore doktora stomatologije Republike Srpske i uz podršku Komiteta za međunarodnu razmjenu studenata medicine RS -SaMSIC i Saveza studenata Medicinskog fakulteta – ССМФ – Савез студената Медицинског факултета у Бањалуци.

Tim povodom biće organizovana podjela promotivnog materijala i letaka, kao i savjetovanje i edukacija svih zainteresovanih građana. Događaj je organizovan s ciljem promocije oralnog zdravlja, edukacije stanovništva o pravilnoj i redovnoj higijeni usta i zuba, kao i prevenciji i važnosti prepoznavanja benignih, prekaceroznih i kanceroznih promjena usne duplje i drugih oralnih oboljenja.

Svjetski dan oralnog zdravlja obilježava se 20. marta svake godine, u sklopu Sedmice oralnog zdravlja, s ciljem podizanja svijesti i edukacije stanovništva o važnosti redovne i pravilne oralne higijene, kao preduslova kako za zdravlje usne šupljine, tako i cijelog organizma. Zemlje širom svijeta obilježavaju ovaj dan, promovišući oralno zdravlje, a time i bolji kvalitet života.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na Trgu Krajine i budu dio Svjetskog dana oralnog zdravlja!

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender