19. 01. 2021.
Danas je zadnji rok za prijavu „Tvoja karijera počinje ovdje“

Danas je zadnji rok za prijavu „Tvoja karijera počinje ovdje“

Danas je zadnji rok za prijavu „Tvoja karijera počinje ovdje“

U okviru svoje strategije za razvoj talenata, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program „Tvoja karijera počinje ovdje“ za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini. Centar za razvoj karijere CERK je drugu godinu za redom partner pri realizaciji programa u Banjoj Luci. Program je koncipiran tako da uključuje radionice i testiranja kandidata uz finalno takmičenje, a na osnovu osvojenih poena prvoplasiranim kandidatima bit će omogućene stipendije i prakse u EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2016. godine. Finalno takmičenje – biznis simulacija, biće održana 26. marta 2016. godine u Sarajevu.

Program „Tvoja karijera počinje ovdje“ kompanije EY, namijenjen je studentima sa svih godina studija, kao i nezaposlenim visokoobrazovanim mladima do 2 godine nakon diplomiranja.

Program je organizovan kako bismo omogućiili mladima da steknu praktična znanja i da kroz njihov rad spoznamo talente. Studenti nižih godina studija koji su plasiraju u prvih 20 ulaze u proces selekcije za EY stipendiju. Studenti završnih godina ulaze u proces selekcije za prakse, odnosno posao. Svi učesnici će dobiti sertifikat o pohađanom programu potpisan od strane EY zastupnika.

Prepoznajući značaj ulaganja u obrazovanje i profesionalni razvoj mladih talenata u Bosni i Hercegovini prošle godine smo prvi put organizovali program neformalne edukacije studenata Tvoja karijera počinje ovdje’. Veliki uspjeh koji je projekat doživio, preko 100 mladih koji su nam ukazali povjerenje učinili su nas vrlo ponosnim i dali nam motivaciju za nastavak rada na ovom i mnogim drugim projektima“, rekla je Sonja Jovanović, HR direktor kompanije EY i organizator projekta.

Projekat će se sprovoditi u 3 grada: Sarajevo, Mostar, Banja Luka.

Način prijavljivanja za kandidate:

Biografiju na engleskom jeziku studenti šalju do 18. marta, 2016. na mail: hr.bih@rs.ey.com

Ukoliko imate nedoumica oko pisanja CV-a, i treba vam savjet,  tu je CERK Online „CV klinika“. Za ova a i druga pitanja vezano za projekat stojimo vam na raspolagnaju na naš mejl: kontakt@cerk.info

Selekcija učesnika će se vršiti na osnovu biografija. Kandidati koji prođu selekciju će putem mail-a biti obaviješteni u kojoj grupi će učestvovati u programu.

Za sve informacije u vezi Programa neformalne edukacije „Tvoja karijera počinje ovdje“ pratite našu FB stranicu EY Serbia Careers , Twitter @EY_CareersSR i Instagram profil EY Serbia Careers.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender