27. 01. 2021.
Laktaši: Milorad Vicanović Maza predstavlja „Wunderwaffen“

Laktaši: Milorad Vicanović Maza predstavlja „Wunderwaffen“

Laktaši: Milorad Vicanović Maza predstavlja „Wunderwaffen“

JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši i Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republke Srpske organizuje večeras promociju strip albuma „Wunderwaffen“, autora Milorada Vicanovića – Maze i Ričarda D. Nolana.

Promocija će se održati u Galeriji JU “Centar za kulturu i obrazovanje” Laktaši, u četvrtak, s početkom u 19 časova.

Učesnici promocije: Milorad Vicanović – Maza, autor i Zoran Pejić, u svojstvu izdavača.

Iz udruženja navode da su se na prevod i štampanje stripa „Wunderwaffen“ odlučili iz dva razloga: da publici u Srpskoj učine dostupnim jedan takav album koji spada u svjetsko izdanje i da promovišu strip i domaće snage jer je crtač tog albuma – Milorad Vicanović Maza iz Republike Srpske iz Laktaša.

Tiraž stripa je 500 primjeraka (format A4, tvrdi uvez, 120 strana) dok je cijena, po kojoj ćete ga moći nabaviti i na ovoj promociji u Laktašima – 20 KM.

Pored Maze koji već dugo radi za francuske izdavače, nekoliko članova Udruženja strip autora i obožavalaca stripa iz Republike Srpske „Deveta dimenzija“ dali su svoj puni doprinos u smislu otkupa autorskih prava i prevoda da se prva dva, od 8 albuma, nađu i u Srpskoj. Za prevod je zaslužan Jovica Bulović.

Kratak sadržaj stripova:

ĐAVOLjI PILOT

Godina 1946: nakon iznenadnog neuspjeha savezničkog iskrcavanja 6. juna 1944. godine, Nacisti desetkuju savezničke avione svojim specijalnim letećim oružjem. Major Valter Murnau, usijana glava, čovjek od časti i talentovani pilot, prima odlikovanje od Adolfa Hitlera, užasno unakaženog u atentatu. U njemu izaziva strah i odbojnost. U javnosti dobija nadimak „Đavolji pilot“…Tako postaje ikona režima kojeg prezire, ne sluteći da čak i za „Đavoljeg pilota“ pakao nije daleko…

PRED VRATIMA PAKLA

Godina 1946: nakon neuspjeha savezničkog iskrcavanja 6. juna 1944. godine, Nacisti desetkuju savezničke avione svojim specijalnim letećim oružjem.

Major Valter Murnau, usijana glava, čovjek od časti i talentovani pilot, prima odlikovanje od Adolfa Hitlera, užasno unakaženog u atentatu. U njemu izaziva strah i odbojnost. U javnosti dobija nadimak „Đavolji pilot“…Progonjen firerovom osvetoljubivošću, Murnau se suočava sa Sovjetima, rame uz rame sa Hansom Rudelom, živom legendom Luftwaffea i Staljinovom noćnom morom. Pilotirajući Wunderwaffenima na Istočnom frontu, pred njim će se iznenada otvoriti vrata pakla…

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender