21. 01. 2021.
Nova zvijer: “kamaro ZL1” sa 640 KS

Nova zvijer: “kamaro ZL1” sa 640 KS

Nova zvijer: “kamaro ZL1” sa 640 KS

Američki “mišićavi automobili” postaju sve nabildovaniji! Ševrolet je objavio prve fotografije novog snagatora – “kamara” u verziji “ZL1”, sa još snažnijim motorom i izuzetnim performansama.

Kupe sa četiri sjedišta ispod poklopca motora krije “mali blok”, 6,2-litarski V8 motor koji razvija 640 konjskih snaga, uz izuzetan maksimalni obrtni moment od 868 njutnmetara. Uparen je sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, ili sa potpuno novim 10-stepenim automatikom, koji je posebno razvijen i podešen za “ZL1”, ali će se u sledeće dvije godine naći u još osam modela.

U Ševroletu su veoma ponosni na svoje novo ostvarenje koje je brižljivo razvijano, kako bi bilo sposobno za izuzetne performanse kada je vožnja po stazi u pitanju, ali i pravolinijsko ubrzanje. Automobil je, u tu svrhu, još od prošlog septembra intenzivno testiran na čuvenom “Nirburgringu”, ali svi podaci i detalji kriju se od javnosti do premijere na Salonu automobila u Njujorku koji počinje sledeće nedjelje.

Za sada, poznato je da obiluje tehničkim inovacijama, kao što su “magnetno ogibljenje”, elektronska kontrola trakcije, elektronski slip-diverencijal, kontrola proklizavanja i slično. Novi “ZL1” lakši je za oko 100 kilograma od prethodnika, a snažniji je za oko 60 KS…

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender