26. 01. 2021.
Zaposlili doktora osuđenog za primanje mita

Zaposlili doktora osuđenog za primanje mita

Zaposlili doktora osuđenog za primanje mita

Doktor Bojan Gulić, zaposlen na Klinici za torakalnu hirurgiju UKC RS, prema pisanju beogradskih medija, pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

Presudu je donio Apelacioni sud u Beogradu, a doktoru se na teret stavlja primanje mita dok je bio zaposlen na VMA. Presudom mu je izrečena i zabrana obavljanja ljekarskog poziva od tri godine i oduzeto mu je  2.400 evra i 300 švajcarskih franaka. U upravi UKC RS, kažu da su za presudu čuli upravo iz medija i da su je zatražili na uvid, kako bi odlučili o daljoj sudbini dr Gulića.

“S obzirom da nismo stranka u postupku nadležni sud nam neće nam dostaviti pravosnažnu presudu po službenoj dužnosti, ali s obizorm da smo mi trenutni poslodavaci doktora Bojana Gulića, juče smo odmah zatražili da nam se dostavi pravosnažna presuda”, rekao je Dušan Majkić, zamjenik generalnog direktora UKC RS.

Mirko  Stanetić, direktor UKC RS,  kaže da već godinu dana postoji komisija koja se bavi pritužbama i žalbama pacijenta na ponašanje ljekara i tehničara i kvalitet usluga. Do pacijenta, kako tvrde u Upravi UKC RS, često dođe i anketni odbor kako bi iz prve ruke čuli mišljenje o uslugama u najvećoj zdrvastvenoj ustanovi u Srpskoj. Tvrdi da se na dr Gulića, u proteklih pet godina, koliko je zaposlen u UKC, niko nije žalio.

“Koliko ja znam do sad nije bilo  direktnih ili indirektnih priajva za doktora Gulića dok je zaposlen u UKC RS”, rekao je Stanetić.

Prije nekoliko sedmica najveću zdravstvenu ustanovu u Srpskoj tresla je afera u kojoj je jedna majka doktorku  Vesnu Novaković, šefa  intenzivne njege u Klinici za pedijatriju, optužila za uzimanje mita. Glavni svjedok, kako kažu u upravi UKC, nije se pojavio na disciplinskoj komisiji, zbog čega je dr Novaković oslobođena optužbi.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender