21. 01. 2021.
Projekat u Banjaluci: Tesla i Pupin za sva vremena

Projekat u Banjaluci: Tesla i Pupin za sva vremena

Projekat u Banjaluci: Tesla i Pupin za sva vremena

U sklopu aktivnosti Asocijacije za Unapređenje i Promociju Turizma, Umjetnosti i Kulture- “ AUPTUK “  Banjaluka, pokrenuta je  incijativa za organizaciju Projekta pod nazivom “ Tesla i Pupin za sva vremena “.

Projekat  bi trebao biti sačinjen od niza besplatnih programa koji će se istovremeno odvijati na nekoliko lokacija i u nekoliko ustanova u Banjaluci, kao i na otvorenim prostorima.

Inicijativni odbor  u sastavu: Zoran Pejašinović, istoričar, direktor Gimnazije Banjaluka, Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka, Đorđe Mikeš direktor Jevrejskog kulturnog centra Banjaluka i Milenko Lakić Predsjednik Asocijacije, usvojio je nacrt programa projekta na svojoj prvoj sjednici održanoj 17. marta. Projekat ima i međunarodni karakter jer će u njemu učestvovati: Muzej Nikole Tesle Beograd, Obrazovno-istraživačko društvo  Mihajlo Pupin Beograd i Muzej Mihajla Pupina Idvor.

Sve projekte Tesli i Pupinu u čast pripremiće osnivači Asocijacije. Projekat bi se odvijao u dva dijela: Prvi dio tokom jula mjeseca, povodom rođendana Nikole Tesle 10. jula i drugi dio tokom oktobra mjeseca povodom 9. oktobra rođendana Mihajla Pupina.

U toku aprila očekuje se konstituisanje Organizacionog odbora koji će usvojiti Program Projekta čiji je sastavni dio izrada Murala sa likovima Nikole Tesle i Mihajla Pupina na zgradi Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender